ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ- Προς τις Διοικήσεις των Σωματείων της Δύναμης του Ε.Κ.Θ.  –  Κινητοποιήσεις και δράσεις ενόψει 87ης ΔΕΘ

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ- Προς τις Διοικήσεις των Σωματείων της Δύναμης του Ε.Κ.Θ. – Κινητοποιήσεις και δράσεις ενόψει 87ης ΔΕΘ

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 

Προς τις Διοικήσεις των Σωματείων της Δύναμης του Ε.Κ.Θ.

Κινητοποιήσεις και δράσεις ενόψει 87ης ΔΕΘ

 

 

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

 

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί σύσκεψη συνδικαλιστικών στελεχών, στην οποία θα συμμετέχουν οι πρόεδροι, οι αντιπρόεδροι και οι γενικοί γραμματείς των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών, Μακεδονίας και Θράκης, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων και εκδηλώσεων της ΓΣΕΕ ενόψει της 87ης ΔΕΘ, την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023 στις 11:30 π.μ. στον 7ο όροφο του κτιρίου Ε.Κ.Θ. (Αριστοτέλους 32).

 

Την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023 στις 11:00 π.μ. στο ξενοδοχείο Mediterranean θα δοθεί συνέντευξη τύπου της ΓΣΕΕ και θα ακολουθήσει η παρουσίαση της έκθεσης ΙΝΕ/ΓΣΕΕ για την ελληνική οικονομία.

 

Το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023 στις 6 το απόγευμα στο άγαλμα του Βενιζέλου, θα πραγματοποιηθεί Αγωνιστικό Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ- ΕΚΘ και πορεία με σύνθημα «Εργασία και Πρόοδος με διάρκεια».

 

Ιδιαίτερα οι οργανώσεις με έδρα την Θεσσαλονίκη και τα εργατικά κέντρα τον

όμορων νομών πρέπει να έχουν μαζική συμμετοχή.

 

Ο κόσμος της μισθωτής εργασίας, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες αγωνίζονται ενάντια στην ακρίβεια, για ΣΣΕ, για σταθερή και πλήρη εργασία, υγεία και ασφάλεια, για δίκαιο και βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, συντάξεις και παροχές, για ελεύθερη συνδικαλιστική δράση με σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς.

 

Διεκδικούμε άμεση αποκατάσταση των θεμελιωδών εργατικών δικαιωμάτων και της εργατικής προστασίας, με σταθερή και πλήρη πενθήμερη εργασία, θωράκιση του 40ωρου, αύξηση του υποχρεωτικού χρόνου ανάπαυσης, αύξηση της αμοιβής της υπερωρίας και κατάργηση όλων των ευελιξιών στο ωράριο εργασίας, κατάργηση των εξαιρέσεων στον κανόνα της Κυριακάτικης αργίας. Απαιτούμε ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων από την εργοδοτική αυθαιρεσία και τις απολύσεις, κατοχύρωση των επαγγελματικών ειδικοτήτων και αυστηρές κυρώσεις για τις ψευδείς εργοδοτικές καταχωρίσεις και αυστηροποίηση των ελέγχων της αδήλωτης εργασίας.

 

 

 

Για τη Διοίκηση του Ε.Κ.Θ.

 

 

 

Ο Πρόεδρος                                 Ο Γ. Γραμματέας

 

 

 

Χάρης Κυπριανίδης                          Δημήτρης Μπρούσας