ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Προς τις Διοικήσεις των Σωματείων της Δύναμης του Ε.Κ.Θ

Θέμα: Εκδήλωση – Ενημέρωση από τον  Ελληνικό Σύλλογο Πνευμονικής Ίνωσης "Πνεύμονες Ζωής" –Grand Hotel Palace – Θεσσαλονίκη

Σάββατο 14 /9/2019 ώρα 10:00-14:30 (Είσοδος Ελεύθερη)

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Πνευμονικής Ίνωσης (14-22 Σεπτεμβρίου), ο Ελληνικός Σύλλογος Πνευμονικής Ίνωσης "Πνεύμονες Ζωής" υπό την αιγίδα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, την Εταιρεία Νοσημάτων Θώρακος Ελλάδος, την Ελληνική Εταιρεία Σπάνιων Παθήσεων & Ορφανών Φαρμάκων, την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία και την Πανελλήνια Ένωση Σπάνιων Παθήσεων, διοργανώνει ημερίδα ενημέρωσης των ασθενών και του κοινού.

Σε ολόκληρο τον πλανήτη, Ενώσεις και Σύλλογοι ασθενών που πάσχουν από τη σπάνια αυτή πάθηση ενώνουν τις δυνάμεις τους, με σκοπό την ενημέρωση του κόσμου σχετικά με την Πνευμονική Ίνωση.

Με αφορμή την εβδομάδα αυτή, πραγματοποιείτε Ημερίδα Ενημέρωσης,  στο ξενοδοχείο "Grand Hotel Palace" στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 10:00-14:30, με ελεύθερη είσοδο και  θέμα "Ελάτε όλοι μαζί να κάνουμε την πνευμονική ίνωση ορατή!", κατά την οποία θα παρουσιαστούν σημαντικές ομιλίες από εξαίρετους ομιλητές. Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Ιωάννης Κωτσιόπουλος.

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία, να ενημερωθούν για την ασθένεια από εξέχοντες ιατρούς, που ειδικεύονται στην Πνευμονική Ίνωση και σχετικές με την ασθένεια παθήσεις. Οι ομιλίες τους θα αναδείξουν, την πολυδιάστατη φύση της σπάνιας αυτής πάθησης και τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς, αλλά και τη θετική στάση την οποία διατηρούν πολλοί από αυτούς, παλεύοντας χωρίς να χάνουν την ελπίδα και την αγάπη τους για τη ζωή.

Για τη  Διοίκηση του Ε.Κ.Θ.

Ο Πρόεδρος                                            Ο Γεν. Γραμματέας

Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης                               Δημήτρης Μπρούσας