ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Προς τις Διοικήσεις των Σωματείων της Δύναμης του Ε.Κ.Θ.-

Εργατική Πρωτομαγιά 2019-Απεργιακή συγκέντρωση 10:30 μπροστά στο Ε.Κ.Θ.

ΕΞΩ Η ΒΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης καλεί όλους τους εργαζόμενους της Δύναμης του, να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Μάη 2019, στις 10:30 το πρωί μπροστά στο Ε.Κ.Θ. και στην κατάθεση στεφάνων που θα ακολουθήσει, στο μνημείο του Εργάτη (μπροστά στο κτίριο του ΕΚΘ). Τα σωματεία που επιθυμούν να παραγγείλουν στεφάνι, να απευθυνθούν στη γραμματεία του ΕΚΘ (2310.252935).

Τιμώντας τους πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού κινήματος, όλους εκείνους που θυσιάστηκαν διαχρονικά για τα μεγάλα και ιερά δικαιώματα της τάξης μας, όλους εκείνους που υπερασπίστηκαν με την ίδια τη ζωή τους τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, την ΙΣΟΤΗΤΑ, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, την ΕΙΡΗΝΗ, και τα ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ οφείλουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να δώσουμε αγωνιστικό – απεργιακό παρόν στο κάλεσμα του ΕΚΘ.

Αντλώντας δύναμη από τους ιστορικούς αγώνες, δίνουμε τη δική μας μάχη για την προστασία της αξιοπρέπειας των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, των επόμενων γενεών. Όλοι μαζί λέμε "Με τα Συνδικάτα για δημοκρατία και κοινωνική προκοπή.  Έξω η βία από τα Συνδικάτα. Έξω τα κόμματα και οι κομματικοί στρατοί από το Συνδικαλιστικό κίνημα". Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε: Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους με ίσα δικαιώματα, υγεία και ασφάλεια. Δίκαιο και βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, συντάξεις και παροχές. Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση. Σεβασμό στους Δημοκρατικούς θεσμούς, στα εργατικά δικαιώματα και στις εργατικές κατακτήσεις.

Για τη Διοίκηση του Ε.Κ.Θ

        Ο Πρόεδρος                               Ο Γεν. Γραμματέας

Π.Τσαραμπουλίδης                        Δ. Μπρούσας