ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ – Προς τις Διοικήσεις των Σωματείων της Δύναμης του Ε.Κ.Θ-Εκδηλώσεις των Συνδικάτων ενόψει εγκαινίων της 83ης ΔΕΘ, Πρόγραμμα εκδηλώσεων Ε.Κ.Θ. – Συλλαλητήριο ΔΕΘ 8/9/2018

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η Κυβέρνηση εθελοτυφλώντας για τις ήδη ολέθριες συνέπειες σε βάρος της μισθωτής εργασίας, εφάρμοσε με ευλάβεια μνημόνια που υπέγραψε και ενίσχυσε με νέες δεσμεύσεις για πρόσθετα σκληρά και επώδυνα μέτρα, απειλώντας την Κοινωνία με πλήρη ισοπέδωση και συλλογική αφωνία, εξουδετερώνοντας τα μέσα συλλογικής δράσης των εργαζομένων και γκρεμίζοντας ταυτόχρονα ό,τι έχει απομείνει από τις κατακτήσεις τους.

Η Κρίση έχει λάβει μόνιμο χαρακτήρα στην ελληνική κοινωνία και έχει δυστυχώς εκτραπεί σε ανθρωπιστική. Μια συνολική και καθολική υποβάθμιση, με τη μορφή κατακρήμνισης για την εργασία και την οικονομία, χωρίς σταματημό αφού συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και κλιμακώνονται σωρευτικά οι πολιτικές λιτότητας και εσωτερικής υποτίμησης.

Απέναντι στη διαιρετική πρακτική του κοινωνικού αυτοματισμού και στα κελεύσματα της "ανθρωποφαγίας", στα συνδικάτα ενώνουμε τη φωνή μας με όλους εκείνους που παλεύουν ενάντια στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

Αγωνιζόμαστε για την αξιοπρέπεια των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, των επόμενων γενεών σε μια κοινωνία με:

  • Σταθερή και Πλήρη εργασία για όλους με ίσα δικαιώματα, Υγεία & Ασφάλεια
  • Δίκαιο και Βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, Συντάξεις, Παροχές
  • Ελεύθερη Συνδικαλιστική Δράση – Σεβασμό στους Δημοκρατικούς Θεσμούς
  • Σεβασμό στα Εργατικά Δικαιώματα και στις Εργατικές Κατακτήσεις

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ, ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης απευθύνει κάλεσμα ενότητας και συμμετοχής όλων των εργαζομένων στο μεγάλο εργατικό και κοινωνικό συλλαλητήριο, το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη 2018 στις 18:00 στο Άγαλμα του Βενιζέλου και στην πορεία διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσει.

Στο πλαίσιο των αγωνιστικών δράσεων ενόψει του Συλλαλητηρίου στα εγκαίνια της ΔΕΘ, η ΓΣΕΕ και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης διοργανώνουν τις παρακάτω δράσεις:

1. Την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 11:00 π.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του 7ου ορόφου του Ε.Κ.Θ. θα πραγματοποιηθεί Σύσκεψη – των Εργατοϋπαλληλικών Κέντρων της Β. Ελλάδος, παρουσία κλιμακίου της ΓΣΕΕ.

2. Την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 11:30.π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων "Αβραάμ Μπεναρόγια" του Ε.Κ.Θ. θα δοθεί Συνέντευξη Τύπου από τη ΓΣΕΕ με θέμα: "Ελληνική Οικονομία μετά την ολοκλήρωση των Προγραμμάτων Προσαρμογής". Στην Εκδήλωση θα πάρουν μέρος συνδικαλιστικά στελέχη των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών, Μακεδονίας και Θράκης καθώς και Πρωτοβάθμιων Σωματείων της Θεσσαλονίκης.

3. Την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018 στις 10:30 το πρωί στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace (Μοναστηρίου 305) θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ με θέμα: "Αναπτυξιακές Προκλήσεις και η Αγορά Εργασίας" το οποίο θα περιλαμβάνει παρουσίαση της μελέτης του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ για α) "Τις Αναπτυξιακές Προκλήσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας" και β) "Την παρουσίαση Δεικτών Εκτίμησης της κατάστασης και του κλίματος στην Αγορά Εργασίας στην Ελλάδα".

4. Το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018, στις 18:00 στο άγαλμα του Βενιζέλου, θα πραγματοποιηθεί Αγωνιστικό Συλλαλητήριο και πορεία.

 

Οι προκλήσεις και τα προβλήματα είναι τεράστια.

Γι’ αυτό συνεχίζουμε αγωνιστικά και μαχητικά!

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ, ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

 

Σάββατο 8/09/2018- Άγαλμα Βενιζέλου -18:00

ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ!

Δίνουμε αγωνιστικό και δυναμικό παρών στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης

Για τη  Διοίκηση του Ε.Κ.Θ.

             Ο Πρόεδρος                                                 Ο Αν. Γραμματέας

Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης                           Αναστάσιος Αραμπατζής