ΘΕΜΑ: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΙΩΝ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΜΑΗ ΤΟΥ ‘36

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Το Σάββατο 9 Μάη 2015 η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη μνήμη των ηρωικών νεκρών που στις 9 Μάη του 1936 έπεσαν από τις σφαίρες της χωροφυλακής του Ντάκου.

Τιμούμε τους αγώνες των δικών μας νεκρών, των ανθρώπων της εργατικής τάξης που πάλεψαν για τη βελτίωση της θέσης του εργαζόμενου στη κοινωνία.
Σήμερα, 79 χρόνια μετά η 9η Μαΐου μας βρίσκει όλους τους εργαζόμενους να παλεύουμε για το αυτονόητο δικαίωμα στην εργασία και για την αποτροπή καταπάτησης των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Καλούμαστε να δώσουμε όλοι μαζί, μάχες στο όνομα της ιστορίας μας αλλά και στο πρόσωπο των παιδιών μας.
Συνεχίζουμε να διεκδικούμε, σεβασμό στα εργατικά δικαιώματα, θεσμοθέτηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, επανάκτηση των ασφαλιστικών, κοινωνικών και δημοκρατικών μας δικαιωμάτων.
Ο αγώνας μας συνεχίζεται. Και εάν είμαστε αποφασισμένοι να κερδίσουμε θα πρέπει να τον δώσουμε όλοι μαζί, ενωμένοι!
Δίνουμε υπόσχεση στους 12 νεκρούς και τους 300 τραυματίες του Μάη του ’36 και τους χιλιάδες εργάτες που έδωσαν πραγματική μάχη για τις διεκδικήσεις και τα δικαιώματα τους.
Όλοι μαζί μπροστά από το μνημείο του Εργάτη (μπροστά από το κτίριο του ΕΚΘ) στις 10:30 το Σάββατο 9 Μαΐου 2015.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Μετά την εκδήλωση θα ακολουθήσει κατάθεση στεφανιών.
Οι διοικήσεις των Σωματείων που θέλουν να καταθέσουν στεφάνι να επικοινωνήσουν άμεσα με τον Γραμματέα του Τομέα Οργανωτικού του Ε.Κ.Θ συνάδελφο Δημήτρη Σιαμπάνη (τηλ: 2310 252932, 2310 252920) ή με τη Γραμματεία του Ε.Κ.Θ (2310 252935, 2310 252937).
Θυμόμαστε και τιμούμε τους αιματοκυλισμένους αγώνες των εργαζομένων. Αγώνες που στη σημερινή Ελλάδα παραμένουν επίκαιροι.
 

 

                                                   Για τη ΔΙΟΙΚΗΣΗ του Ε.Κ.Θ

 

                                      Ο Πρόεδρος               Ο Αν.Γραμματέας

                                Π. Τσαραμπουλίδης            Α. Αραμπατζής