ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2015

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!!!
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ, 10:30

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τις νέες και τους νέους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 1η Μάη, στην πλατεία Αριστοτέλους στις 10:30 το πρωί. Αυτή την ιστορική μέρα ενώνουμε τις δυνάμεις μας με ολόκληρη την ελληνική κοινωνία που παλεύει ενάντια στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, στις αδικίες, στις διακρίσεις, στη ξενοφοβία, στο ρατσισμό.

Η Πρωτομαγιά είναι ημέρα ΑΠΕΡΓΙΑΣ και όχι αργίας. Είναι ημέρα μνήμης και τιμής για τους εργαζόμενους. Όλοι μαζί υψώνουμε τις φωνές μας για άμεση αποκατάσταση των αδικιών που συντελέστηκαν και εξακολουθούν να συντελούνται από τις πολιτικές των τελευταίων κυβερνήσεων, της τρόικας και των σημερινών… θεσμών.

 
Ο αγώνας των συνδικάτων συνεχίζεται για: επαναφορά κατώτατου μισθού, συλλογικές συμβάσεις, ανάπτυξη, υπεράσπιση ασφαλιστικών δικαιωμάτων, θέσεις εργασίας και δημοκρατικά δικαιώματα. Διεκδικούμε εργασία με αξιοπρεπείς μισθούς, αξιοπρεπείς συντάξεις για τους απόμαχους της εργασίας, τριμερή χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος, και εύρεση νέων πόρων για τη στήριξή του. Καμία αλλαγή στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και αξιοποίηση της περιουσίας των Ταμείων.
Η φετινή εργατική Πρωτομαγιά βρίσκει σήμερα όλους τους Έλληνες εργαζόμενους και σχεδόν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία εξαθλιωμένη, αντιμέτωπη με την ανεργία, με ένα μέλλον αβέβαιο και με απώλεια των βασικών και θεμελιωμένων κοινωνικών δικαιωμάτων.

Η Θεσσαλονίκη δίνει και από την πλευρά της καθημερινά τον δικό της αγώνα. Τα "λουκέτα" των επιχειρήσεων πολλαπλασιάζονται, οι θέσεις εργασίας μειώνονται, τα έργα πνοής και ανάπτυξης που θα δημιουργούσαν δουλειές έχουν "παγώσει". Ο νομός μας είναι από τους νομούς με τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στη χώρα, η οποία το 2014 "σκαρφάλωσε" στο 30.2%. Η Θεσσαλονίκη υπήρξε "πρωταγωνίστρια" των αγώνων και αυτό καλείται να κάνει και σήμερα. Να δώσει τη μάχη για την αποκατάσταση των αδικιών και τον αγώνα των κεκτημένων.

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης καλεί όλους τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να τιμήσουν την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, με τη συμμετοχή τους στην ΑΠΕΡΓΙΑ και στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την 1η ΜΑΗ 2015, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:30 στην πλατεία Αριστοτέλους.

Όλοι μαζί οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι με ενότητα προωθούμε τα δίκαια αιτήματά μας και παλεύουμε για τα δικαιώματά μας.
 

 
                   Για τις καταθέσεις στεφανιών την Πρωτομαγιά
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Όπως κάθε χρόνο το Ε.Κ.Θ. και τα Συνδικάτα τιμούν τη μνήμη των νεκρών της εργατικής τάξης, όλων των επώνυμων και ανώνυμων που έδωσαν τη ζωή τους για τα δίκαια της τάξης μας.

Την 1η Μάη, μετά τη συγκέντρωση, θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφανίων στο Μνημείο του Εργάτη (στο πάρκο μπροστά στο Ε.Κ.Θ.). Οι διοικήσεις των Σωματείων που θέλουν να καταθέσουν στεφάνι να επικοινωνήσουν άμεσα με τον Γραμματέα του Τομέα Οργανωτικού του Ε.Κ.Θ. σ/φο Δημήτρη Σιαμπάνη (τηλ: 2310 252932, 2310 252920) ή με τη Γραμματεία του Ε.Κ.Θ. (2310 252935, 2310 252937).
 

 

                                                   Για τη ΔΙΟΙΚΗΣΗ του Ε.Κ.Θ

 

                                      Ο Πρόεδρος               Ο Αν.Γραμματέας

                                Π. Τσαραμπουλίδης            Α. Αραμπατζής