"ΕΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ" συμμετέχοντας στη νέα εκστρατεία του ΕΚΘ στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στην Coca Cola 3E – Ψήφισε υπέρ της καμπάνιας

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

          Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης εγκαινιάζει την λειτουργία της ανεξάρτητης επιγραμμικής (online) υπηρεσίας «elastithesitous.gr» -που υποστηρίζεται από ενεργούς εργαζόμενους, από Ελληνικά και Ευρωπαϊκά συνδικάτα, επιδιώκοντας να εξυπηρετήσει το συνδικαλιστικό κίνημα με ειδικές διαδικτυακές εκστρατείες συμπαράστασης, αλληλεγγύης, ενημέρωσης, συλλογής υπογραφών, κ.λ.π. -στηρίζοντας μέσα από μια δυναμική εκστρατεία τους εργαζόμενους των εργοστασίων της Coca Cola 3E που με τους αγώνες τους διεκδικούν την αναστολή των απολύσεων και την επαναλειτουργία των εργοστασίων της επιχείρησης στη χώρα μας.
          Η επιχείρηση της Coca Cola Τρία Έψιλον που ξεκίνησε από την Ελλάδα και επεκτάθηκε με τεράστια κερδοφορία σε πολλές χώρες του εξωτερικού, χωρίς κανένα αίσθημα εταιρικής ευθύνης απέναντι στην κοινωνία και με μοναδικό στόχο την περαιτέρω αύξηση της κερδοφορίας της, έχει προχωρήσει σε κλείσιμο τοπικών εγκαταστάσεων ανά την Ελλάδα και διακοπή δραστηριοτήτων οδηγώντας στην ανεργία και την οικονομική ανέχεια εκατοντάδες εργαζόμενους και τις οικογένειες τους.
          Αυτούς τους εργαζόμενους που συνεχίζουν για 162 ημέρες τις κινητοποιήσεις τους δεν πρέπει και δεν θα τους αφήσουμε μόνος τους!
        Μέσα από τη σελίδα elastithesitous.gr (ΕΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ) και τη μαζική διαδικτυακή διαμαρτυρία υπογράφουμε το ψήφισμα υπέρ των αγώνων των εργαζομένων, απαιτούμε από τη διοίκηση της εταιρείας να πάρει πίσω τις αντικοινωνικές και εκβιαστικές αποφάσεις της  και προσπαθούμε όλοι μαζί να σπάσουμε την σιωπή που επέβαλε η Coca Cola στα Μέσα Ενημέρωσης.
         Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός κύματος διαμαρτυρίας από κάθε γωνιά της Ελλάδας, τόσο μαζικού ώστε να μην είναι δυνατόν να αγνοηθεί! Όταν ξεπεράσουμε τις 100.000 υπογραφές, οι φορείς που υποστηρίζουμε την καμπάνια, θα τις παραδώσουμε απευθείας στη Διοίκηση της Coca Cola 3E και στην Κυβέρνηση.
          Σας καλούμε να υποστηρίξετε τους αγώνες των συναδέλφων της Coca Cola,να μπείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.elastithesitous.gr, να υπογράψετε το ψήφισμα και να ενημερώσετε τα μέλη του Σωματείου σας να επισκεφτούν την σελίδα και να πάρουν μέρος στο διαδικτυακό κύμα διαμαρτυρίας βάζοντας τη δική τους υπογραφή στο ψήφισμα.
      Παράλληλα, σας καλούμε να ενισχύσετε τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων της Coca Cola που συνεχίζεται αδιάκοπα αγοράζοντας το "κουπόνι οικονομικής δωρεάς" των 2 και 5ευρώ  -κατόπιν υποδείξεως της αρμόδιας Δ.Ο.Υ.- που μπορείτε να προμηθευτείτε από το λογιστήριο του ΕΚΘ (Αριστοτέλους 32, 1ος όροφος 2310-252918 & 2310-252937) και από το γραφείο του ταμία  (2ος όροφος 2310-252939).
         Αν παλεύουμε δεν μπορούμε να κερδίζουμε πάντα, αλλά αν δεν αγωνιζόμαστε σίγουρα θα χάσουμε!

                                                                                                                 

 

                                        Για τη ΔΙΟΙΚΗΣΗ του Ε.Κ.Θ   
                                 Ο Πρόεδρος                  Ο Αν.Γραμματέας                     

 

                            Π. Τσαραμουλίδης               Α. Αραμπατζής