ΚΑΛΕΣΜΑ
17 Νοέμβρη – Ημέρα Μνήμης και Τιμής
 
 
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
          Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης τιμώντας τα 40 χρόνια από την επέτειο του Πολυτεχνείου αποδίδει φόρο μνήμης και τιμής στους αγωνιστές της εξέγερσης,  συμμετέχει στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τους φοιτητικούς και κοινωνικούς φορείς της Θεσσαλονίκης και καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος
* στην κατάθεση στεφάνων από τη Διοίκηση του ΕΚΘ και τις Διοικήσεις των Σωματείων, των Συνδικαλιστικών παρατάξεων και των φορέων της πόλης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Νοέμβρη, ώρα 11:00 π.μ. στο μνημείο της Πολυτεχνικής Σχολής.
* στη συγκέντρωση και πορεία, την ίδια μέρα και  ώρα 17:00 στη Πολυτεχνική Σχολή της Θεσσαλονίκης.
          Τα μηνύματα και τα συνθήματα του Πολυτεχνείου, σήμερα, πιο επίκαιρα από ποτέ σε μια εποχή αγώνων και βαθιάς κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, έρχονται για να μας εμπνεύσουν και να μας δυναμώσουν.
Αιτήματα για πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, χωρίς ελαστικότητες και επισφάλεια, διεκδικήσεις για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και για διασφάλιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων που δέχονται επιθέσεις και αμφισβητήσεις.
         Οι σημερινοί νέοι και νέες δίνουν τον δικό τους αγώνα για την Ειρήνη, τη Δημοκρατία και την Ισονομία.
         Τα ιδανικά της εξέγερσης του Πολυτεχνείου θα μείνουν για πάντα σύμβολο ελευθερίας και θα αποτελούν διαχρονικές αξίες που θα μας εμπνέουν. Το "ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ" μόνο αν παραμείνουμε μαχόμενοι πολίτες.

                                                                                                                 
                                        Για τη ΔΙΟΙΚΗΣΗ
 του Ε.Κ.Θ   
                                 Ο Πρόεδρος                  Ο Αν.Γραμματέας                     
                            Π. Τσαραμουλίδης               Α. Αραμπατζής