ΕΚΘ: 88 χρόνια από το Μάη του 1936

ΕΚΘ: 88 χρόνια από το Μάη του 1936

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και τα Σωματεία της δύναμής του τιμούν τα γεγονότα και τους αγωνιστές του Μάη του ’36 με εκδήλωση και κατάθεση στεφάνων την Πέμπτη 9 Μαΐου 2024 στις 10:30 το πρωί στο μνημείο του Εργάτη, μπροστά από το κτίριο του Ε.Κ.Θ.

88 χρόνια μετά, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης τιμά τη μνήμη και τους αγώνες των νεκρών εργατών, εκείνους που έχασαν τη ζωή τους στις τραγικές ημέρες του Μαΐου του 1936 και συγκλόνισαν τη Θεσσαλονίκη. Γεγονότα που γράφτηκαν με αίμα στις σελίδες της ιστορίας του Εργατικού Κινήματος ολόκληρης της χώρας.

Ο Μάης του ’36, το «ελληνικό Σικάγο», με αφορμή την απεργία των καπνεργατών στη Θεσσαλονίκη και τη στήριξη όλων των επαγγελματικών κλάδων της πόλης, εξελίχθηκε σε λαϊκή εξέγερση. Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες πλημμύρισαν τους δρόμους της πόλης φωνάζοντας συνθήματα και διεκδικώντας βασικά εργασιακά δικαιώματα, βελτίωση των άθλιων συνθηκών εργασίας, καλύτερες οικονομικές απολαβές, καμία ανοχή στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

88 χρόνια μετά, οι αγώνες για δικαιώματα και διεκδικήσεις συνεχίζονται και παραμένουν επίκαιροι. Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες της χώρας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για ένα Παρόν και ένα Μέλλον χωρίς ακρίβεια, κοινωνική φτώχεια, εργασιακή επισφάλεια και ανισότητες.

Δεν ξεχνάμε τους νεκρούς μας! Δεν ξεχνάμε τους αγώνες του Εργατικού Κινήματος!

Τιμή και Δόξα για τους αγωνιστές του Μάη του ’36

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ.