Το Ε.Κ.Θ. αποχαιρετά τον ομότιμο καθηγητή της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Γιώργο Αναστασιάδη

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (Ε.Κ.Θ.) εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια της στην οικογένεια και τους οικείους του Γιώργου Αναστασιάδη, ομότιμου καθηγητή στη Νομική Σχολή του Α.Π.Θ. που έφυγε από τη ζωή.

Ο Γιώργος Αναστασιάδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ήταν ομότιμος καθηγητής στη Νομική Σχολή του Α.Π.Θ., δίδασκε Πολιτική και Συνταγματική Ιστορία της Ελλάδας και αποτέλεσε έναν από τους συγγραφείς του βιβλίου που εξέδωσε το Ε.Κ.Θ. με τίτλο: « ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ- ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Η ιστορική φυσιογνωμία του», που αποτυπώνει την ιστορία του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος της πόλης.

Όπως αναφέρουν και οι συνάδελφοι του στον Τομέα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, «στο πλούσιο ερευνητικό και συγγραφικό του έργο, στα άρθρα του σε περιοδικά και εφημερίδες και στις ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές του, ξεχωριστή θέση κατείχαν τα θέματα και οι πηγές της νεότερης ιστορίας και της «μικροϊστορίας» της πόλης. Ιδιαίτερη έμφαση έδινε επίσης στην αξιοποίηση του ιστορικού υλικού που περιέχουν οι παλιές εφημερίδες και η λογοτεχνία της Θεσσαλονίκης».

Μέσα από αυτό το πρίσμα ο ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ, Γιώργος Αναστασιάδης, συνέβαλε με τις γνώσεις, τις τοποθετήσεις και την ξεχωριστή προσωπικότητά του, στις εκδηλώσεις που πραγματοποίησε το Ε.Κ.Θ για την επέτειο των 100 χρόνων από τον Μάη του ’36 και με την ομιλία του στην Ημερίδα, φώτισε πλευρές εκείνων των ημερών, αναλύοντας τη σημασία τους.

Το Ε.Κ.Θ. αποχαιρετά με θλίψη τον Γιώργο Αναστασιάδη, που αφήνει πίσω του εξαιρετικά σημαντική παρακαταθήκη για το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα της Θεσσαλονίκης, γεγονός που θα κρατήσει για πάντα ζωντανή τη μνήμη του και την προσφορά του στην ιστορία του Εργατικού Κέντρου και Εργατικού Κινήματος της πόλης.

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ