ΕΚΘ: Αυστηροποίηση των κανόνων ασφαλείας, πιο συχνοί και ουσιαστικοί έλεγχοι σε χώρους εργασίας

ΕΚΘ: Αυστηροποίηση των κανόνων ασφαλείας, πιο συχνοί και ουσιαστικοί έλεγχοι σε χώρους εργασίας

Ένας 68χρονος που έχασε χθες τη ζωή του κατά τη διάρκεια της εργασίας του στη Θεσσαλονίκη προστέθηκε στον μακρύ κατάλογο των συναδέλφων μας που έχασαν τη ζωή τους ενώ δούλευαν, με την Πολιτεία απλώς να παρακολουθεί τα συμβάντα και να μην προχωρά στη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την ενίσχυση της ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους.

Ο άτυχος 68χρονος έχασε τη ζωή του, όταν έπεσε από τη σκαλωσιά, ενώ εκτελούσε εργασίες σε οικοδομή στην περιοχή της Μαρτίου. Έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο κενό από μεγάλο ύψος, αφήνοντας την τελευταία του πνοή.

Όπως διαπιστώθηκε δεν τηρήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας κατά την διάρκεια εκτέλεσης των οικοδομικών εργασιών, ειδικότερα υπό υψηλές θερμοκρασίες- συνθήκες καύσωνα, καταπονώντας επιπλέον τον οργανισμό του. Είναι χαρακτηριστικό επίσης το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος εργαζόμενος ήταν 68 ετών, δεν είχε συνταξιοδοτηθεί και εργαζόταν προκειμένου να εξασφαλίσει τα απαιτούμενα ένσημα.

Καλούμε την Πολιτεία εδώ και τώρα να αναλάβει πρωτοβουλίες, να αυστηροποιήσει το πλαίσιο των κανόνων ασφαλείας και να ενισχύσει ουσιαστικά το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας για καλύτερους και πιο εξονυχιστικούς ελέγχους.

Όχι άλλοι νεκροί! Καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής την ώρα της εργασίας!

Εδώ και τώρα αυστηροποίηση των κανόνων ασφαλείας, ενίσχυση των μέσων ατομικής προστασίας, συχνότερα διαλείμματα όταν οι θερμοκρασίες είναι υψηλές και πλήρης διακοπή των εργασιών που εκτελούνται σε συνθήκες καύσωνα.

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης εκφράζει τη βαθιά θλίψη της και τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια του άτυχου 68χρονου.

Αλησμόνητος!

 

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ.