Ε.Κ.Θ. για επιστολική ψήφο των εκλογών του Πανελλήνιου Πρωτοβάθμιου Σωματείου της ΕΕΤΕ-ΟΤΕ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, δηλώνει την αντίθεσή του στη διεξαγωγή εκλογών με επιστολική ψήφο, του Πανελλήνιου Πρωτοβάθμιου Σωματείου της ΕΕΤΕ-ΟΤΕ που έγιναν την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020.

Πρόκειται για πράξη παράνομη και ενάντια στο καταστατικό, η οποία δημιουργεί υποψίες σκοπιμότητας, στους εργαζόμενους που εκπροσωπούνται από το συγκεκριμένο Σωματείο.

Το ΕΚΘ γνωστοποιεί ότι το εκλογικό αποτέλεσμα αυτής της απόφασης, δεν πρόκειται να αναγνωριστεί και να συμμετέχει στις επόμενες αρχαιρεσίες, για την εκλογή στα όργανα ανάδειξης και εκπροσώπησής μας.

Θεωρούμε ότι οι εκλογές στο σύλλογο της ΕΕΤΕ-ΟΤΕ μπορούν να διεξαχθούν με φυσική παρουσία και σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, όπως ακριβώς έχει συμβεί και σε άλλα πρωτοβάθμια σωματεία.

Παράλληλα, εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στις κινητοποιήσεις και στη διαμαρτυρία που θα πραγματοποιηθεί την ώρα και την ημέρα της εκδίκασης της αίτησης, ενώπιον του ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, για την ακύρωση της απόφασής, για καθολική διεξαγωγή των αρχαιρεσιών με επιστολική ψήφο.

 

                  Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ.