ΕΚΘ για τα φαινόμενα βίαιων συμπεριφορών κατά των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς

 

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης εκφράζει τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους στην Τράπεζα Πειραιώς, οι οποίοι καθημερινά γίνονται αποδέκτες ανάρμοστων και βίαιων συμπεριφορών από το πελατειακό κοινό, όπως και οι ίδιοι επισημαίνουν με ανακοινώσεις τους τις τελευταίες ημέρες.

Η συρρίκνωση του δικτύου καταστημάτων και του προσωπικού της Τράπεζας Πειραιώς δημιούργησαν αυξημένες εργασιακές απαιτήσεις στις οποίες οι εργαζόμενοι προσπαθούν να αντεπεξέλθουν εν μέσω της πανδημικής περιόδου και των μέτρων προστασίας που απαιτούνται. Η νέα κατάσταση δημιουργεί άμεσα την ανάγκη αντιμετώπισης αυτών των φαινομένων από τη διοίκηση της τράπεζας και όχι από τους εργαζόμενους, οι οποίοι καλούνται να διαχειριστούν και να αντιμετωπίσουν καταστάσεις ακραίες στις οποίες καταφεύγουν ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές, με τα περιστατικά προπηλακισμού και απειλών εναντίον τους να πυκνώνουν.

Η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς θα πρέπει άμεσα να λάβει μέτρα, να προστατεύσει τους εργαζόμενους και παράλληλα να δει και να επιλύσει την κοινωνική πτυχή του φαινομένου που η ίδια γέννησε μέσα από τη βεβιασμένη πολιτική συρρίκνωσης που επέλεξε.

Δεν υπάρχει χρόνος για αναμονή, να παρθούν ΤΩΡΑ μέτρα με γνώμονα την ασφάλεια των εργαζομένων, προς όφελος της εξυπηρέτησης και του καταναλωτικού κοινού.

 

 

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ.

 

 

Πηγή φωτογραφία: ΑΠΕ ΜΠΕ