Το Ε.Κ.Θ. για τη ΔΕΘ και τη μη πρόσκληση του στη σύσκεψη των φορέων

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με δική της πρωτοβουλία συγκάλεσε σύσκεψη για το θέμα της ΔΕΘ και της παρουσίας πολιτικών αρχηγών σ’ αυτήν. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων της πόλης, προτείνοντας μεταξύ άλλων τον διαχωρισμό της Διεθνούς Έκθεσης από τις πολιτικές εκδηλώσεις.

Καταρχήν, θεωρούμε αδιανόητη την επιλογή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να αφήσει έξω από το τραπέζι του διαλόγου τη διοίκηση του ΕΚΘ, με τη μη πρόσκληση μας. Ο διάλογος με απόντες τους εκπροσώπους των εργαζομένων για ένα θέμα που τους αφορά άμεσα δεν μπορεί να είναι γόνιμος.

Παράλληλα, πιστεύουμε ότι η εξέλιξη της ΔΕΘ σε ένα μείζονος σημασίας πολιτικό, οικονομικό και εμπορικό γεγονός, προσδίδει κύρος και αίγλη σ’ αυτή την ιδιαίτερα  σημαντική διοργάνωση για την πόλη και τους πολίτες της. Οι προτάσεις για τη περαιτέρω αξιοποίηση της και τη διοργάνωση φόρουμ είναι σημαντικές, αλλά εμείς ως ΕΚΘ επιμένουμε στη ΔΕΘ με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχει σήμερα και θεωρούμε ότι όλα αυτά που ακούστηκαν στη σύσκεψη μπορούν να οδηγήσουν σε αυτογκόλ με απρόβλεπτες εξελίξεις.

Τα Συνδικάτα όλα αυτά τα χρόνια πειθαρχημένα και προσηλωμένα στο μοναδικό σκοπό τους την ειρηνική και μαζική διαδήλωση για τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, πιστεύουμε ότι αποτελούν την επιπλέον δυνατή φωνή στη Θεσσαλονίκη της ΔΕΘ. Τα επεισόδια που δημιουργούνται είναι καταδικαστέα αλλά παράλληλα είναι φανερό ότι αυτά μπορούν να προκληθούν από αυτούς που θέλουν να δημιουργήσουν αυτό το κλίμα, είτε την περίοδο της Έκθεσης, είτε οποιαδήποτε άλλη στιγμή.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Θ.