ΕΚΘ για την 48ωρη απεργία των εργαζομένων της LIDL HELLAS

ΕΚΘ για την 48ωρη απεργία των εργαζομένων της LIDL HELLAS

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης στηρίζει τις κινητοποιήσεις των  εργαζομένων της LIDL HELLAS και την 48ωρη προειδοποιητική απεργία στις 7 & 8 Απριλίου που πραγματοποιούν με βασική διεκδίκηση την επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας, με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς τους.

Tην ώρα που η εταιρεία δηλώνει υπερκέρδη για το 2021, οι εργαζόμενοι έχουν να δουν αυξήσεις στους μισθούς τους περισσότερο από μία δεκαετία και ας βραβεύεται η εταιρεία ως  “Κορυφαίος Εργοδότης”…

Καλούμε τη Διοίκηση τη LIDL HELLAS να σεβαστεί τα συλλογικά και ατομικά δικαιώματα των χιλιάδων εργαζομένων, να αναγνωρίσει στην πράξη την προσφορά τους και να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και βελτίωση των παροχών μέσω της επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Το ΕΚΘ εκφράζει την αλληλεγγύη του και τη συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων και στέκεται δίπλα στους συναδέλφους. Σε μια περίοδο, ανατιμήσεων, ακρίβειας και ενεργειακής κρίσης, η εργοδοσία δεν μπορεί να αφήνει καθηλωμένους τους μισθούς και να δίνει μόνο υποσχέσεις. Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλα λόγια.

 

 

Η Διοίκηση του ΕΚΘ

 

 

 

Πηγή φωτογραφίας: ΓΣΕΕ