Το ΕΚΘ για την ακύρωση του συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Μέταλλο (ΠΟΕΜ)

Το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα δέχτηκε ακόμα ένα χτύπημα, από τη συνεχιζόμενη πολιτική διάλυσης συνεδρίων του ΠΑΜΕ, που μοναδικό σκοπό του έχει να αφήσει τους εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν πολλά και σοβαρά προβλήματα χωρίς εκπροσώπηση, προσφέροντας ανεκτίμητες υπηρεσίες σε εργοδότες και κυβερνήσεις.

Αυτή τη φορά, αγνοώντας κάθε δημοκρατική διαδικασία, στοχοποίησε και ακύρωσε το συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Μέταλλο, οδηγώντας την ΠΟΕΜ σε διορισμένη Διοίκηση. Παρά το γεγονός ότι το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) για ακύρωση 12 Σωματείων της ΠΟΕΜ, νομιμοποιώντας τη συμμετοχή των 20 αντιπροσώπων από τα συγκεκριμένα σωματεία στις αρχαιρεσίες της Ομοσπονδίας, την επόμενη μέρα, αγνοώντας τη δικαστική απόφαση, με τις γνωστές τραμπούκικες και εκφοβιστικές συμπεριφορές, εμπόδισαν την είσοδο των αντιπροσώπων να εισέλθουν στην αίθουσα και να συμμετάσχουν στις αρχαιρεσίες, διαλύοντας μία δημοκρατική διαδικασία και στερώντας από τους εργαζόμενους την άσκηση του συνταγματικού τους δικαιώματος της ελεύθερης συνδικαλιστικής έκφρασης.

Αυτή η πολιτική εις βάρος των εργαζομένων και εις βάρος της Δημοκρατίας πρέπει να λάβει τέλος. Οι εργαζόμενοι και το οργανωμένο Συνδικαλιστικό Κίνημα, θα δώσει ξανά την απάντηση του στον κομματικό βραχίονα του Κ.Κ.Ε. (ΠΑΜΕ), βάζοντας τους στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Θ.