Ε.Κ.Θ. για την  Παγκόσμια Ημέρα Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία

Η 28η Απριλίου έχει καθιερωθεί με πρωτοβουλία της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΔΟΕ), ως Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία, μια ημέρα με υψηλό συμβολισμό και μήνυμα, τιμώντας εκείνους που χάθηκαν την ώρα του καθήκοντος της εργασίας και παράλληλα στοχεύοντας στην επισήμανση της αναγκαιότητας και σοβαρότητας που απαιτείται στη λήψη μέτρων διασφάλισης των συνθηκών εργασίας.

Κάθε χρόνο περίπου τρία εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, ενώ στη χώρα μας γινόμαστε μάρτυρες δεκάδων εργατικών δυστυχημάτων, με το αίτημα για εξασφάλιση ασφαλών συνθηκών εργασίας να παραμένει επίκαιρο και αναγκαίο ακόμα περισσότερο, στις πρωτόγνωρες συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία COVID-19.

Η υγεία και ασφάλεια στους χώρους εργασίας είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, και κατοχυρωμένη από την πολιτεία και τα αρμόδια όργανα, πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα της εργοδοσίας στους χώρους εργασίας. Την ανάγκη αυτή μας υπενθυμίζει η κρίση της πανδημίας, που δημιουργεί το πλαίσιο για περαιτέρω πολιτικές ως προς τη διασφάλιση των συνθηκών εργασίας, δίχως αστερίσκους και παραλείψεις.

Στο πλαίσιο της ημέρας, η Ομοσπονδία Συλλόγων Τεχνικών Επιχειρήσεων Ελλάδος θα πραγματοποιήσει εκδήλωση μέσω της πλατφόρμας zoom με θέμα: «Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία. Ο Λόγος στα Συνδικάτα». Στην εκδήλωση θα καταθέσει τις απόψεις του εκπροσωπώντας το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Θ., Χάρης Κυπριανίδης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη στις 17.00. Δηλώσεις συμμετοχής info@osetee.gr και περισσότερες πληροφορίες στο πρόγραμμα που επισυνάπτεται.

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ.

*Το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

17.00 Χαιρετισμοί

Γιάννης Παναγόπουλος, Πρόεδρος ΓΣΕΕ Εκπρόσωπος Προεδρείου ΓΣΕΒΕΕ

Αθανάσιος Νταβέλος, Γ.Γ. Ελλην. Εταιρεία Ιατρικής Εργασίας και Περιβάλλοντος

17.15 Δρ. Ανδρέας Στοϊμενίδης, Γραμματέας ΥΑΕ ΓΣΕΕ Δημοκρατία στην Εργασία και Επικίνδυνες Συνθήκες

17.25 ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Νίκος Ηλιόπουλος, Πρόεδρος ΟΧΜΓΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Παναγιώτης Κοντουσιάδης, Πρόεδρος ΟΕΧΒΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ Γιώργος Μότσιος, Πρόεδρος ΟΤΟΕ

ΝΕΡΟ Αθανάσιος Τολιόπουλος, Αντιπρόεδρος ΠΟΕ ΔΕΥΑ

17.45 Δρ. Γιάννης Κωνσταντακόπουλος, Επικεφαλής Εθνικού Εστιακού Πόλου ΥΑΕ Παγκόσμια Ημέρα ΥΑΕ 2021. Επενδύστε σε Ισχυρά Συστήματα ΥΑΕ

17.55 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Χάρης Κυπριανίδης, Πρόεδρος Ε.Κ. ΑΘΗΝΑ Κώστας Κουλούρης, Γεν. Γραμματέας Ε.Κ. ΗΡΑΚΛΕΙΟ Στέλιος Βοργιάς, Πρόεδρος Ε.Κ. ΦΘΙΩΤΙΔΑ Σοφία Ανεστοπούλου, Πρόεδρος Ε.Κ.

18.15 Δρ. Γιάννης Ανυφαντής, Ευρωπαϊκός Οργανισμός ΥΑΕ Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία στην Ψηφιακή Εποχή

18.25. ΜΕΤΑΛΛΟ Δημήτρης Τσόκας, Πρόεδρος ΠΟΕΜ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ Αλέξανδρος Φλέγγας, Πρόεδρος ΟΗΛΕ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Δημήτρης Φούκας, Πρόεδρος ΟΜΕ ΟΤΕ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Γιώργος Χότζογλου, Πρόεδρος ΠΟΕΕΤ

18.45 ΣΥΖΗΤΗΣΗ- ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

19.00 Πέρας Εκδήλωσης

Συντονιστής: Ανδρέας Στοϊμενίδης

Δηλώσεις συμμετοχής: info@osetee.gr έως Τετάρτη 28/04/21 στις 15.00