ΕΚΘ για τον απεργοσπαστικό μηχανισμό της LIDL HELLAS

ΕΚΘ για τον απεργοσπαστικό μηχανισμό της LIDL HELLAS

Τα τελευταία 24ώρα γινόμαστε μάρτυρες της προκλητικής και αντεργατικής πρακτικής της βραβευμένης ως “κορυφαίος εργοδότης” LIDL HELLAS, που όχι μόνο δεν αναγνωρίζει έμπρακτα τη συνεισφορά των εργαζομένων της, αλλά αρνείται να σεβαστεί το κεκτημένο δικαίωμα των απεργιακών κινητοποιήσεων τους και προχωράει στην επιβολή απεργοσπαστικού μηχανισμού, μετακινώντας εργαζόμενους από αποθήκες άλλων πόλεων (Πάτρα, Καλύβια, Θήβα) στις αποθήκες της Σίνδου στη Θεσσαλονίκη και των Τρικάλων που απεργούν.

Η επιλογή της εταιρείας όχι μόνο να σπάσει την 48ωρη απεργία που πραγματοποιούν οι συνάδελφοι, αλλά να παραπλανήσει εργαζόμενους άλλων πόλεων με το πρόσχημα ότι δήθεν πολλοί εργαζόμενοι σε Θεσσαλονίκη και Τρίκαλα νοσούν από COVID, και πρέπει να εργαστούν εκεί, αποκαλύπτει το πραγματικό πρόσωπο της εργοδοσίας.

Αυτές οι πρακτικές δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητες. Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης εκφράζει τη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους απεργούς συναδέλφους και καλεί την πολυεθνική LIDL να ανακαλέσει άμεσα τον απεργοσπαστικό μηχανισμό, να σεβαστεί τα συλλογικά δικαιώματα του προσωπικού της και να υπογράψει επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας με αυξήσεις. Σε κάθε περίπτωση θα είμαστε δίπλα στην κλιμάκωση των αγώνων των εργαζομένων και θα βρουν εμάς και την κοινωνία, που έχει κουραστεί από τις αντεργατικές εργοδοτικές πρακτικές, μπροστά τους.

Η Διοίκηση του ΕΚΘ