Το ΕΚΘ για τον θάνατο του Μανώλη Γλέζου:  Έφυγε μια σπουδαία μορφή της νεότερης ελληνικής ιστορίας

Η χώρα μας αποχαιρετά σήμερα τον Μανώλη Γλέζο, μια σπουδαία μορφή της νεότερης ελληνικής ιστορίας, μια εμβληματική προσωπικότητα της Αριστεράς αλλά και της αντίστασης κατά των ναζί κατακτητών στη διάρκεια της κατοχής. 

Ο λαϊκός ήρωας, ο αληθινός υπερασπιστής της πατρίδας ο οποίος τη νύχτα της 30ής προς την 31ηΜαΐου του 1941, μαζί με τον Απόστολο Σάντα, μέσα από μια γενναία, πατριωτική πράξη, σκαρφάλωσαν στα βράχια της Ακρόπολης και κατέβασαν από τον ιστό του βράχου, το μισητό σύμβολο, τη σημαίας της Ναζιστικής Γερμανίας, πέρασε σήμερα στην αιωνιότητα. 

Η εφηβική του τόλμη για την ελευθερία, δυνάμωσε στα μετέπειτα χρόνια που ακολούθησαν με κυνηγητό, φυλακίσεις και εξορίες για ένα μεγάλο διάστημα της ζωής του. Μια ζωή αφιερωμένη στις μάχες για τη δημοκρατία, την ελευθερία και τα δίκαια του λαού. Μια αξιοθαύμαστη προσωπικότητα μέχρι το τέλος. Ένας ξεχωριστός άνθρωπος που σημάδεψε για πάντα την ιστορία αυτού του τόπου. 

Το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και οι εργαζόμενοι της πόλης, εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του και τους οικείους του και με σεβασμό αποχαιρετάμε το σύμβολο της αντίστασης και των λαϊκών αγώνων. 

 

Καλό Ταξίδι Μανώλη Γλέζο!

 

Η  ΔΙΟΙΚΗΣΗ