ΕΚΘ: Η έλλειψη μέτρων ασφαλείας στέρησαν τη ζωή ενός ακόμα συναδέλφου μας

ΕΚΘ: Η έλλειψη μέτρων ασφαλείας στέρησαν τη ζωή ενός ακόμα συναδέλφου μας

Οι εργαζόμενοι για άλλη μια φορά γινόμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Χθες, Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023, ακόμα ένας συνάδελφός μας δεν επέστρεψε στο σπίτι του αφού έχασε τη ζωή του την ώρα της εργασίας του, μεγαλώνοντας κι άλλο τον κατάλογο των εργατικών δυστυχημάτων και ατυχημάτων.

Ο άτυχος 55χρονος συνάδελφος μας, την ώρα της εργασίας του σε επιχείρηση μαρμάρου στο Καβαλάρι όπου εργαζόταν τα τελευταία δώδεκα χρόνια, καταπλακώθηκε από πλάκα μαρμάρου κατά την διαδικασία της διαλογής.

Οι άλλοι εργαζόμενοι απομάκρυναν την πλάκα και τον απεγκλώβισαν, στην επιχείρηση κλήθηκε το ΕΚΑΒ, ωστόσο ο συνάδελφός μας εξέπνευσε στο νοσοκομείο.

Για ακόμα μια φορά η απουσία μέτρων ασφαλείας στο χώρο δουλειάς στέρησαν τη ζωή από έναν συνάνθρωπό μας.

Λίγες ημέρες πριν την έλευση της νέας χρονιάς, γράφτηκε με αίμα ο επίλογος του 2023. Η λίστα των εργατικών δυστυχημάτων και ατυχημάτων στην χώρα συνεχώς μακραίνει, οικογένειες δεν βλέπουν ξανά τους αγαπημένους τους γιατί χάνουν τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος και η Πολιτεία ακόμα δεν αυστηροποιεί τα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων. Μέτρα επιτακτικά που έπρεπε να ληφθούν χθες, όχι σήμερα.

Καλούμε την Πολιτεία εδώ και τώρα να αναλάβει πρωτοβουλίες, να αυστηροποιήσει το πλαίσιο των κανόνων ασφαλείας, να ενισχύσει ουσιαστικά την Επιθεώρηση Εργασίας, ώστε να πραγματοποιούνται συχνοί και εξονυχιστικοί έλεγχοι.

Όχι άλλοι νεκροί! Καμία ακόμα απώλεια ανθρώπινης ζωής την ώρα της εργασίας!

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης εκφράζει τη βαθιά θλίψη της και τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του άτυχου 55χρονου.

Αλησμόνητος!

 

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ.