ΕΚΘ: Η Κυβέρνηση να κάνει πράξη την ανάπτυξη και να κινηθεί προς τη διασφάλιση των χιλιάδων οικογενειών που ζουν και εργάζονται στην περιοχή των μεταλλείων της Χαλκιδικής

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων στα μεταλλεία Χαλκιδικής και συμμερίζεται την αγωνία και την αβεβαιότητα των ίδιων και των οικογενειών τους.

Η απόφαση για αναστολή της επενδυτικής δραστηριότητας της εταιρείας "Ελληνικός Χρυσός", έρχεται να διαψεύσει τα φαντασιακά αφηγήματα του πρωθυπουργού για στροφή στην επιχειρηματικότητα και την προσέλκυση επενδύσεων με κάθε τρόπο στη χώρα μας.

Με γνώμονα πάντοτε την προστασία του περιβάλλοντος και των συνθηκών ζωής στην περιοχή, η κυβέρνηση θα πρέπει να σταματήσει την αβεβαιότητα των εργαζομένων και κατοίκων της Χαλκιδικής και να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας με τη συνέχιση του έργου. Η Βόρεια Ελλάδα που πλήττεται βάναυσα από την ανεργία δεν αντέχει και δεν πρέπει να δημιουργήσει νέες στρατιές ανέργων, ειδικά στις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες.

Σε μια εποχή όπου η αναζήτηση εργασίας μοιάζει με ουτοπικό όνειρο είναι τουλάχιστον προκλητικά άστοχο να σχολιάζονται κατά το δοκούν αποφάσεις που πλήττουν εργαζόμενους.

Η Κυβέρνηση πρέπει να κάνει πράξη την ανάπτυξη και να καθίσει στο τραπέζι του ουσιαστικού διαλόγου με τους μεταλλωρύχους, αντί να τους ψεκάζει με χημικά.

 

Η  Διοίκηση του Ε.Κ.Θ.