Το ΕΚΘ καταδικάζει τις απολύσεις στην φαρμακοβιομηχανία "ANGELINI"

Το Εργατουπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης καταδικάζει τις μαζικές απολύσεις προσωπικού, που σχεδιάζει να πραγματοποιήσει η πολυεθνική εταιρεία φαρμάκου "Angelini Pharma Hellas", στέλνοντας στην ανεργία το 65% του προσωπικού της! Η απαράδεκτη αυτή απόφαση, έρχεται να γιγαντώσει το ήδη πολύ υψηλό ποσοστό ανεργίας των εργαζομένων στον κλάδο, ακυρώνοντας το αφήγημα της κυβέρνησης περί ανάπτυξης και επενδύσεων στο Φάρμακο.

Το Eργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, βρίσκεται στο πλευρό του Σωματείου Ιατρικών Επισκεπτών Βορείου Ελλάδος Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων και Κλάδων (Σ.Ι.Ε.Β.Ε.- Φ.Σ.Ε.Κ.), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών – Συναφών Επαγγελμάτων και Κλάδων και στον αγώνα των συναδέλφων εργαζομένων, ώστε να σταματήσει αυτή η αντεργατική πολιτική.

Απαιτούμε από τη φαρμακευτική εταιρεία "Angelini Pharma Hellas" να αναθεωρήσει εδώ και τώρα την απόφαση της και καλούμε την κυβέρνηση, το υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Εργασίας, να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

 

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ.