Το ΕΚΘ καταδικάζει τις δηλώσεις του Δημάρχου Θεσσαλονίκης περί "επιστράτευσης" των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ

Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ πραγματοποιούν κινητοποιήσεις ζητώντας τα δεδουλευμένα τους και ένα τέλος στην αβεβαιότητα που ζουν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους τα τελευταία χρόνια. Η ταλαιπωρία που υφίσταται το επιβατικό κοινό, αποτελεί αποκλειστική ευθύνη πλέον του Υπουργού κ. Σπίρτζη, που δεν σεβάστηκε την πρώτη συμφωνία στο Υπουργείο Εργασίας υπό την παρουσία της εκπροσώπου του, Γενικής Γραμματέως Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Θεοπίστης Πέρκα και παράλληλα αθέτησε την οικονομική συμφωνία που ο ίδιος έθεσε στις επόμενες δυο συναντήσεις, για καταβολή των μισθών στους εργαζόμενους, που μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί.

Θεμελιώδης και πάγια θέση του Ε.Κ.Θ. είναι ότι δεν μπορεί να υπάρξει εργασία χωρίς αμοιβή. Αποτελεί δημοκρατικό δικαίωμα των εργαζομένων που είναι απλήρωτοι να καταφεύγουν σε κινητοποιήσεις και πραγματικά μόνο έκπληξη και δυσφορία προκαλούν οι δηλώσεις του Δημάρχου της Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη περί "επιστράτευσης". Αν κάποιος δεν μπορεί να προσφέρει στην επίλυση ενός προβλήματος, καλύτερα τότε να σιωπά. Άλλωστε, θα πρέπει να γνωρίζουμε όλοι πως το επικοινωνιακό βέρτιγκο αποτελεί σοβαρή ασθένεια και πως οι "ρουκέτες" και τα "πυροτεχνήματα" αποτελούν παρωχημένο είδος άσκησης πολιτικής.

Το Ε.Κ.Θ που ήταν παρόν σε όλες τις συναντήσεις και τις συμφωνίες που έγιναν γύρω από το θέμα, καλεί τον αρμόδιο Υπουργό ως εγγυητή της σύμβασης και τη διοίκηση του ΟΑΣΘ, να σταματήσουν τα παιχνίδια και να σταθούν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα απέναντι στο θέμα που ταλαιπωρεί τους εργαζόμενους και το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Θ.