Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης ζητά την κατάργηση του νόμου που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή και δίνει τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε, μη εξειδικευμένο προσωπικό, να χειρίζεται ανυψωτικά μηχανήματα έργου ειδικότητας 2 (κλαρκ), ανυψωτικής ικανότητας έως 2,5 τόνους.
Με την χθεσινή ψήφιση του νόμου πλέον, ανειδίκευτοι και μη αδειοδοτημένοι εργάτες έχουν την δυνατότητα να χειρίζονται τέτοιου είδους μηχανήματα. Απόφαση επικίνδυνη, που έρχεται σε μια περίοδο που τα εργατικά ατυχήματα καταγράφουν αύξηση, γεγονός για το οποίο το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης με ανακοινώσεις και παρεμβάσεις έχει ζητήσει ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών και ουσιαστικούς και ενδελεχείς ελέγχους.
Η απόφαση της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου Ανάπτυξης είναι επικίνδυνη. Σε έναν κλάδο όπου τα ατυχήματα παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας, το υπουργείο νομοθετεί την ανειδίκευτη εργασία, ικανοποιώντας εργοδότες που θέλουν φτηνά εργατικά χέρια.
Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση το παραμικρό λάθος μπορεί να αποβεί μοιραίο και να στερήσει ζωές εργαζομένων. Αναρωτιόμαστε με ποιο σκεπτικό η κυβέρνηση νομοθετεί δημιουργώντας περισσότερη ανασφάλεια με τον συγκεκριμένο «επικίνδυνο» νόμο, όταν οι αριθμοί των νεκρών εργαζομένων είναι αμείλικτοι.
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης ξεκαθαρίζει προς πάσα κατεύθυνση πως ο νόμος αυτός θα ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ. Ζητά την κατάργησή του από την κυβέρνηση και καλεί τους εργοδότες να μην τον αξιοποιήσουν στο όνομα του επιχειρηματικού κέρδους, υπό το φόβο να θρηνήσουμε κι άλλες ανθρώπινες ζωές.
Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ.