ΕΚΘ: Να μη χαθούν θέσεις εργασίας- Κανένα παιδί  εκτός ΚΔΑΠ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης εκφράζει τη συμπαράστασή του στον αγώνα των Εργαζομένων στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) των δήμων της χώρας και στηρίζει τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν ζητώντας να μην κλείσει ούτε ένα ΚΔΑΠ της χώρας, να μην απολυθούν εργαζόμενοι στις δομές και να μην αποκλειστούν παιδιά από τα Κέντρα.

Οι συμβάσεις των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ -ΜΕΑ λήγουν με αποτέλεσμα περισσότεροι από δυο χιλιάδες συμβασιούχοι να βρίσκονται σε καθεστώς αβεβαιότητας, ενώ δεκάδες χιλιάδες παιδιά θα βρεθούν εκτός των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης οδηγώντας σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τους γονείς που βρίσκονται με "δεμένα χέρια" καθώς δεν έχουν άλλη επιλογή. 

Ζητάμε από τα αρμόδια υπουργεία Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας και Εσωτερικών να παρέμβουν και να δώσουν λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί για τους εργαζόμενους, ενισχύοντας με επιπλέον χρηματοδότηση τις δομές προκειμένου να μη μείνει εκτός κανένα παιδί.

Θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να υπάρξει αύξηση τουλάχιστον 50 εκατομμυρίων ευρώ στη χρηματοδότηση των δομών, να δοθεί καταληκτική ημερομηνία ενεργοποίησης των voucher έως 11/9 , ώστε τα αδιάθετα voucher να διατεθούν σε αιτούντες που τα παιδιά τους έμειναν εκτός δομών και να παραταθούν οι συμβάσεις των εργαζομένων μέχρι την οριστικοποίηση των voucher.

Τα  αιτήματα είναι συγκεκριμένα και η υλοποίησή τους θα οδηγήσει στην επίλυση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί, διασφαλίζοντας τις θέσεις εργασίας και την αποτροπή πιθανού αποκλεισμού παιδιών από τις δομές.

 

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ.

 

 

 

(Φωτογραφία/Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ)