ΕΚΘ: Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ είναι η λύση και όχι το πρόβλημα- Να σταματήσει η ποινικοποίηση των αγώνων τους και να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους

ΕΚΘ: Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ είναι η λύση και όχι το πρόβλημα- Να σταματήσει η ποινικοποίηση των αγώνων τους και να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους

Στο ίδιο έργο θεατές είναι για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης με τη Διοίκηση του Οργανισμού και τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών να προχωρούν σε υποσχέσεις ικανοποίησης των δίκαιων αιτημάτων τους για τα οποία όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές έχουν συμφωνήσει, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει το παραμικρό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Για ακόμα μια φορά η Διοίκηση του ΟΑΣΘ μετά από τέσσερις μήνες εμπαιγμού και υποσχέσεων ότι η υπογραφή ΣΣΕ και η καταβολή επιδομάτων που έχουν συμφωνηθεί έχει δρομολογηθεί, επιλέγει την δικαστική οδό ποινικοποιώντας τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΘ.

Η Διοίκηση του ΟΑΣΘ αντί να πιέσει τα υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών, ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, για τα οποία ο ίδιος ο πρόεδρος πολλές φορές έχει δεσμευτεί πως είναι «θέμα χρόνου», επιλέγει να κινηθεί νομικά σε βάρος του Συνδικάτου, που αποφάσισε συνεχόμενες κινητοποιήσεις με στάσεις εργασίας και απεργίες.

Με αυτό τον τρόπο προσπαθεί για ακόμα μια φορά να ρίξει την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση των Αστικών Συγκοινωνιών της πόλης στους εργαζόμενους και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη. Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ έβαλαν και βάζουν συνεχώς πλάτη,  προκειμένου να παραμείνουν όρθιες οι Αστικές Συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης εξυπηρετώντας τους πολίτες. Σήκωσαν το βάρος των πολιτικών των εκάστοτε διοικήσεων που είχαν ως αποτέλεσμα να κυκλοφορούν στους δρόμους αστικά σε κακή κατάσταση, ταλαιπωρημένα, χωρίς να τηρούνται οι χρόνοι των δρομολογίων λόγω της αύξησης του επιβατικού κοινού και της μείωσης των οχημάτων, ενώ βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή και την περίοδο της πανδημίας. Και αντί της αναγνώρισης αυτής τους της προσπάθειας λαμβάνουν εμπαιγμό, υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα και κλητεύσεις στα δικαστήρια.

Αποκλειστικοί υπεύθυνοι για την κατάσταση αλλά και την εικόνα που σήμερα παρουσιάζει ο ΟΑΣΘ είναι η Διοίκηση του Οργανισμού και τα υπουργεία Μεταφορών και Οικονομικών. Αυτό πρέπει να το γνωρίζουν οι Θεσσαλονικείς. Οι εργαζόμενοι που λοιδορήθηκαν και λοιδορούνται, συμβάλλουν με οποιοδήποτε τρόπο και κόστος, ώστε να κρατηθούν όρθιες οι συγκοινωνίες της πόλης. Η υπομονή τους ωστόσο εξαντλήθηκε βλέποντας τους αρμόδιους να δηλώνουν… αναρμόδιοι και να πετούν ο ένας το μπαλάκι των ευθυνών στον άλλο.

Ζητάμε από τα υπουργεία Μεταφορών και Οικονομικών καθώς και από τη Διοίκηση του Οργανισμού, να βάλουν τέλος σε αυτή την αναίτια αντεργατική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους ικανοποιώντας τα αιτήματα του Συνδικάτου. Να σταματήσει τώρα η εργοδοτική αυθαιρεσία και να σεβαστούν Διοίκηση και πολιτική ηγεσία, τον κόπο και τον επαγγελματισμό των εργαζομένων.

Να σταματήσει η ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων του Συνδικάτου Εργαζομένων από την Διοίκηση του Οργανισμού, να πιέσει για την ικανοποίηση των συμφωνημένων και να τερματίσει τον εμπαιγμό σε βάρος των εργαζομένων.

Ως Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης στηρίζουμε  τους δίκαιους αγώνες και τις κινητοποιήσεις του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΘ και στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων μας.

 

 

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ.