ΕΚΘ: Ουσιαστικά μέτρα στήριξης των εργαζομένων στον κλάδο του τουρισμού- επισιτισμού

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης στέκεται δίπλα στους εργαζόμενους στον κλάδο του τουρισμού – επισιτισμού και στα δίκαια αιτήματά τους για ουσιαστικά μέτρα στήριξης των εργαζομένων που έχουν πληγεί βαθύτατα από την πανδημία και που βρίσκονται αντιμέτωποι με τα "μαύρα" σενάρια της επόμενης ημέρας που προβλέπουν ιστορικά χαμηλό ρεκόρ τουριστικής κίνησης, γεγονός που θα δώσει τη χαριστική βολή στον κλάδο, οδηγώντας σύμφωνα με εκτιμήσεις στην ανεργία περισσότερους από 300.000 εργαζόμενους.

Η Κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει ουσιαστικά και επιπρόσθετα μέτρα στήριξης των εργαζομένων στον κλάδο του τουρισμού – επισιτισμού εντάσσοντας το σύνολο των εργαζομένων στον κλάδο, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, στις ρυθμίσεις που ισχύουν για τα επιδόματα σε ανέργους και μακροχρόνια ανέργους μέχρι την επαναπρόσληψή τους. Παράλληλα, επιτακτική ανάγκη είναι και η κήρυξη της σύμβασης στον επισιτισμό ως υποχρεωτική, μία σύμβαση που έχει υπογραφεί από το Δεκέμβριο του 2019 και αποτελεί τη μεγαλύτερη κλαδική σύμβαση στη xώρα.

Το Ε.Κ.Θ. στηρίζει τον αγώνα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Τουρισμού και Επισιτισμού και ζητά από την Κυβέρνηση να προστατέψει τους εργαζόμενους με σαφείς και στοχευμένες πρωτοβουλίες, διασφαλίζοντας θέσεις εργασίας, αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες δουλειάς για το σύνολο των εργαζομένων του κλάδου.

 

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ