Το ΕΚΘ στηρίζει την κινητοποίηση των εργαζομένων στον Επισιτισμό και Τουρισμό

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης στηρίζει την κινητοποίηση της Πανελλήνιας  Ομοσπονδίας Επισιτισμού- Τουρισμού (ΠΟΕΕΤ) στις 10 Νοεμβρίου 2020 και τα αιτήματα των εργαζομένων του κλάδου, ο οποίος πλήττεται ανεπανόρθωτα  τους τελευταίους μήνες, γεγονός που οδηγεί στην  ανεργία και την εξαθλίωση χιλιάδες εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι στον Κλάδο του Επισιτισμού και του Τουρισμού διεκδικούν την παράταση της αναστολής της σύμβασης και για τους εποχικούς εργαζόμενους, την επιδότηση ανεργίας έως την έναρξη της επόμενης σεζόν και την επίλυση μιας σειράς προβλημάτων του κλάδου, όπως η υποχρεωτική επαναπρόσληψη, χωρίς μέχρι στιγμής κάποιο αντίκρισμα.

Χωρίς γενναίες πολιτικές και πραγματικές απαντήσεις στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν, ο χειμώνας που έρχεται θα δώσει την χαριστική βολή και θα αφανίσει χιλιάδες εργαζόμενους από τον κλάδο, χωρίς κανείς να μπορεί να υπολογίσει την εργασιακή και κοινωνική καταστροφή που συνεπάγεται.

Το Ε.Κ.Θ. στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων και ζητά από την κυβέρνηση μέτρα αντιμετώπισης της εργασιακής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με πολιτικές διασφάλισης των θέσεων εργασίας και ισότιμης μεταχείρισης όλων των εργαζομένων.

 

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ.

 

*Φωτογραφία: ΑΠΕ/ΜΠΕ