Το ΕΚΘ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Εγνατία Οδό ΑΕ

Η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Εγνατία Οδό Α.Ε. που έχουν προγραμματίσει για αύριο, Τρίτη και συμμερίζεται την αγωνία τους  για τη μείωση του επιπέδου της παρεχόμενης οδικής ασφάλειας.

Η σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση του αυτοκινητόδρομου της Εγνατίας Οδού και του συνόλου σχεδόν τού ήδη κατασκευασμένου στρατηγικού δικτύου αυτοκινητοδρόμων της Βόρειας Ελλάδας, μήκους 1.000 χιλιομέτρων, είναι ενάντια στο δημόσιο συμφέρον, θα ωφελήσει μόνο τον πιθανό παραχωρησιούχο και θα επιβαρύνει περαιτέρω τους πολίτες από την αύξηση των διοδίων.

Το Ε.Κ.Θ., μαζί με τους εργαζόμενους δηλώνει την αντίθεση του στους σχεδιασμούς κατασκευής 10 νέων σταθμών διοδίων. Είναι φανερό  πως η ανάλωση πόρων από τα διαθέσιμα κεφάλαια της εταιρείας για την κατασκευή σταθμών διοδίων, σε βάρος των διατυπωμένων αναγκών συντήρησης και δεδομένης της έλλειψης κονδυλίων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, λειτουργεί εις βάρος των χρηστών του αυτοκινητόδρομου, καθώς μειώνει το επίπεδο της παρεχόμενης οδικής ασφάλειας, ενώ θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τις θέσεις εργασίας.

 

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ.