Το Ε.Κ.Θ. στηρίζει τους εργαζόμενους στα ΕΛΤΑ

Τις τελευταίες ημέρες, η Διοίκηση των ΕΛΤΑ προσπαθεί με αυταρχικές μεθόδους να επιβάλει ένα νέο μοντέλο διανομής που όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι θα οδηγήσει στην αποδιοργάνωση και όχι στην αναδιοργάνωση του Οργανισμού, υλοποιώντας το μάλιστα με αυταρχικές μεθόδους που δεν συνάδουν με το χαρακτήρα και τη λειτουργία των ΕΛΤΑ και θέτουν σε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας των ταχυδρόμων.

Παρά το γεγονός ότι υπήρξε δέσμευση από πλευράς του Οργανισμού για διαβούλευση του νέου τρόπου διανομής με τους εργαζόμενους, η συζήτηση αυτή ποτέ δεν έγινε και η διοίκηση κινήθηκε προς την αντίθετη κατεύθυνση καθώς όχι μόνο επέβαλε το νέο μοντέλο διανομής αλλά προχωρά τώρα και σε έναν πρωτοφανή εκβιασμό των εργαζομένων στα ΕΛΤΑ σε περίπτωση που αρνηθούν να υλοποιήσουν το νέο μοντέλο διανομής.

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την προσπάθεια  εκφοβισμού και τις απειλές κατά των εργαζομένων και καλεί τη διοίκηση των ΕΛΤΑ να αναθεωρήσει τη στάση της και να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου προκειμένου να συνταχθεί το σχέδιο του νέου τρόπου διανομής που θα κινείται προς την κατεύθυνση της καλύτερης εξυπηρέτησης του πολίτη και της βελτίωσης της εικόνας του ταχυδρομείου.

Οι εργαζόμενοι δεν είναι μόνοι τους.  Το Ε.Κ.Θ. στηρίζει τις κινητοποιήσεις των συναδέλφων στα ΕΛΤΑ και δηλώνει πως ο εκβιασμός, ο εκφοβισμός και οι απειλές για πειθαρχικές διώξεις δεν πρόκειται να περάσουν. Όλοι μαζί οι εργαζόμενοι δηλώνουμε την αντίθεση μας στις παράλογες και αντεργατικές πρακτικές που ως στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Θ.