Το ΕΚΘ στηρίζει τους εργαζόμενους στο ΙΓΜΕ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ), οι οποίοι ζητούν να μπει ένα τέλος στην αβεβαιότητα που βιώνουν το τελευταίο διάστημα και να συνεχίσουν απρόσκοπτα το ερευνητικό τους έργο.

Οι εργαζόμενοι ζητούν την άμεση παρέμβαση του αρμόδιου Υπουργού προκειμένου να σταματήσει η απαξίωση του ΙΓΜΕ. Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους και οι αποζημιώσεις στους δικαιούχους, να οριστεί νέα διοίκηση και να επαναλειτουργήσουν τα ερευνητικά έργα που αφορούν διάφορους φορείς αλλά και προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ.

Τη στιγμή που η ανάπτυξη αποτελεί πολυπόθητο στοίχημα στη χώρα μας οφείλει το αρμόδιο Υπουργείο να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση δίνοντας αξιόπιστες λύσεις προς την κατεύθυνσης της αξιοποίησης του ΙΓΜΕ, που με τις υπηρεσίες και τη γνώση του συμβάλλει σε μια σειρά σημαντικών έργων όπως τα καταστροφικά γεωλογικά φαινόμενα, τα υπόγεια ύδατα, τις γεωλογικές χαρτογραφήσεις και τους ορυκτούς πόρους, πολλά από τα οποία αφορούν τη Βόρεια Ελλάδα.  

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΘ