ΕΚΘ: Στις 17 Απριλίου ενώνουμε τις φωνές μας και όλοι μαζί απαιτούμε και διεκδικούμε αξιοπρεπείς μισθούς και συλλογικές συμβάσεις εργασίας!

ΕΚΘ: Στις 17 Απριλίου ενώνουμε τις φωνές μας και όλοι μαζί απαιτούμε και διεκδικούμε αξιοπρεπείς μισθούς και συλλογικές συμβάσεις εργασίας!

Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης για την απεργία της 17ης Απριλίου 2024 που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ. Τη Δευτέρα και την Τρίτη πραγματοποιήθηκαν στην πόλη από τη ΓΣΕΕ και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης δράσεις ενημέρωσης για τα αιτήματα της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας.

Για περισσότερες από έξι ώρες, τόσο τη Δευτέρα όσο και την Τρίτη κλιμάκιο της ΓΣΕΕ και του ΕΚΘ διένειμε στον άξονα της Αριστοτέλους φυλλάδια για την απεργία, ενώ συνδικαλιστικά στελέχη συνομίλησαν με εργαζομένους καταστημάτων και όχι μόνο, προσκαλώντας τους για μαζική συμμετοχή στην απεργία. Παράλληλα, δρώμενο στην πλατεία Αριστοτέλους κέντρισε το ενδιαφέρον των περαστικών. Για την καλύτερη προετοιμασία των δράσεων και την κορύφωση αντίστοιχων  εκδηλώσεων ενόψει της απεργιακής κινητοποίησης, το απόγευμα της Δευτέρας παρουσία του προέδρου της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλου ο οποίος έκανε και την κεντρική εισήγηση, πραγματοποιήθηκε Σύσκεψη με την παρουσία δεκάδων συνδικαλιστικών στελεχών στο κτίριο του ΕΚΘ.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου της ΓΣΕΕ στον ΟΑΣΘ έγινε γνωστό ότι η διοίκηση του Οργανισμού αποδέχεται το από κοινού αίτημα ΓΣΕΕ- ΕΚΘ- Σωματείου Εργαζομένων ΟΑΣΘ για συγκοινωνιακή διασύνδεση της Βιομηχανικής Περιοχής Θεσσαλονίκης με το κέντρο της πόλης, ώστε να εξυπηρετούνται οι χιλιάδες εργαζόμενοι της ΒΙΠΕΘ και να μετακινούνται φθηνά, χωρίς ταλαιπωρία και με ασφάλεια. Όπως έγινε γνωστό, η νέα γραμμή που θα δημιουργηθεί θα εξυπηρετεί τους εργαζόμενους της ΒΙΠΕΘ με δυο δρομολόγια το πρωί κι άλλα δυο το απόγευμα.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Χάρης Κυπριανίδης και τα στελέχη των διοικήσεων εκφράστηκε η ικανοποίηση για την επιτυχία του διημέρου δράσεων στην πόλη και η αισιοδοξία πως η απεργία της 17ης Απριλίου θα είναι μαζική και διεκδικητική και θα έχει παλμό. Αναφερόμενος στην νέα αύξηση του κατώτατου μισθού ο κ. Παναγόπουλος σχολίασε «Δεν είμαστε οι εργαζόμενοι που αυξήσαμε τις τιμές, που φτάσαμε τις τιμές των καυσίμων στα ύψη» είπε και τόνισε πως οι όποιες αυξήσεις έχουν ανακοινωθεί δεν είναι αρκετές για να μπορούν τα νοικοκυριά να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Κεντρικό σύνθημα της απεργίας είναι «η ακρίβεια στο Θεό, οι μισθοί στα τάρταρα». Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι του κόσμου της μισθωτής εργασίας διεκδικούν πραγματικές αυξήσεις και επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ΤΩΡΑ!

«Η απεργία μας πατάει γερά στα πόδια της. Έχει γίνει δουλειά σε όλη την Ελλάδα. Ελπίζουμε να έχουμε αποτελεσματικότητα. Δεν σταματάμε. Θα συνεχίσουμε» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Παναγόπουλος.

 

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Χάρης Κυπριανίδης υποστήριξε ότι η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια είναι θηλιά στο λαιμό των εργαζομένων. «Στις 17 Απριλίου όλοι οι εργαζόμενοι θα στείλουμε μήνυμα αντίδρασης και απαίτησης. Απαιτούμε αξιοπρεπείς μισθούς, αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, υγεία και ασφάλεια.  Όλοι μαζί διεκδικούμε, όλοι μαζί απαιτούμε. Όσο πιο πολλοί, τόσο πιο δυνατοί» ανέφερε ο κ. Κυπριανίδης.

 

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ.