Το ΕΚΘ στο πλευρό των εργαζομένων στην Hellenic Steel

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης εκφράζει τη συμπαράσταση της στους εργαζόμενους στην Ανώνυμη Ελληνική Εταιρεία Χάλυβος Θεσσαλονίκης Hellenic Steel και ζητά από την Κυβέρνηση να μην επιτρέψει το κλείσιμο μιας ακόμα παραγωγικής μονάδας της Βόρειας Ελλάδας, η οποία αποτελεί παράλληλα μια επιχείρηση εξαιρετικής εθνικής σημασίας καθώς είναι και η μοναδική που παράγει χάλυβα στη χώρα μας.

Η παραγωγική μονάδα κινδυνεύει με αφανισμό και οι εργαζόμενοι βρίσκονται στην αβεβαιότητα και αναζητούν απαντήσεις από τους αρμόδιους φορείς καθώς βλέπουν το εργοστάσιο της Hellenic Steel να οδηγείται στην απόλυτη απαξίωση με ευθύνες των ιδιοκτητών, του ιταλικού δημοσίου, αλλά και όσων διαχειρίζονται την τύχη της επιχείρησης τα τελευταία χρόνια.

Ο διαγωνισμός για την πώληση της Ελληνικής Εταιρείας Χάλυβος κρίθηκε άγονος σύμφωνα με τους εκκαθαριστές, με τους μετόχους να επιθυμούν την πτώχευση της καταθέτοντας σχετικό αίτημα στα δικαστήρια, παρά το γεγονός ότι υπάρχει ζωντανό ενδιαφέρον από υποψήφιους αγοραστές, αφήνοντας έκθετους για ακόμη μια φορά τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους που βλέπουν τον  κίνδυνο της ανεργίας να "απειλεί" τις ζωές τους.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε άλλα λουκέτα και άλλους ανέργους. Η Βόρεια Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη, δεν αντέχει άλλη παραγωγική απαξίωση. Η Κυβέρνηση και οι αρμόδιοι φορείς πρέπει να αναζητούν λύσεις με γνώμονα την εργασία και τη διασφάλιση της και όχι με πολλαπλασιασμό των ανέργων και των κλειστών εργοστασίων.

Οι εργαζόμενοι δεν είναι μόνοι τους, όλοι μαζί βρισκόμαστε συμπαραστάτες στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν για την εξεύρεση ουσιαστικής λύσης.

 

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ.