Το ΕΚΘ στο πλευρό των εργαζομένων της "Ηλεκτρονικής Αθηνών" για αναστροφή της πτωχευτικής διαδικασίας

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης εκφράζει τη συμπαράσταση της στους εργαζόμενους της "Ηλεκτρονικής Αθηνών" και στέκεται αρωγός στον αγώνα που έχουν ξεκινήσει για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.

Ένα ακόμα αιφνιδιαστικό λουκέτο στην αγορά, με 450 εργαζόμενους να αναζητούν απαντήσεις από την ιδιοκτησία της εταιρείας λιανικών πωλήσεων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, που επέλεξε να ανακοινώσει την πτώχευση της εταιρείας, χωρίς προηγουμένως να προχωρήσει στην παραμικρή διαβούλευση μαζί τους.

"Θεατές στο ίδιο έργο"…Η κυβέρνηση ευαγγελίζεται την ανάπτυξη και την ίδια ώρα με τα εμπόδια που υψώνει στις εναπομείνασες ελληνικές επιχειρήσεις και τη δυσβάσταχτη κατάσταση που διαμορφώνει με τα capital controls και τη συνεχή οικονομική αστάθεια, ανοίγει το δρόμο προς την ανεργία για άλλους 450 εργαζόμενους, στερώντας με τις πολιτικές των μνημονίων που αρνείται να αποχωριστεί, δικαιώματα και αποζημιώσεις σε εργαζόμενους.

Το Ε.Κ.Θ. στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων των καταστημάτων της "Ηλεκτρονικής" και συστρατεύεται στον αγώνα τους για αναστροφή της πτωχευτικής διαδικασίας, θεωρώντας αυτονόητη την επίλυση όλων των εργασιακών εκκρεμοτήτων τους. Παράλληλα, διαμηνύει για ακόμα μια φορά πως η Βόρεια Ελλάδα και η χώρα γενικότερα, δεν αντέχει άλλα λουκέτα και άλλους ανέργους. Οι πολιτικές που γεννούν αυτά τα φαινόμενα πρέπει επιτέλους να εγκαταλειφθούν.

 

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ.