ΕΚΘ: Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης οι εργαζόμενοι διεκδικώντας αυξήσεις μισθών

ΕΚΘ: Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης οι εργαζόμενοι διεκδικώντας αυξήσεις μισθών

Για άλλη μια φορά οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι φοιτητές συμμετείχαν στην σημερινή απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και του ΕΚΘ διεκδικώντας αύξηση μισθών και άμεση επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και αποκατάσταση όλων των προτεραιοτήτων του συλλογικού εργατικού δικαίου.

Στην σημερινή απεργία συμμετείχε το σύνολο των σωματείων της δύναμης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Με σύνθημα «η ακρίβεια είναι στο Θεό, οι μισθοί στα τάρταρα» οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες βγήκαν στους δρόμους διεκδικώντας αξιοπρεπείς μισθούς, ασφαλείς συνθήκες εργασίας, ζωή με αξιοπρέπεια.

«Θέλουμε πραγματικές αυξήσεις μισθών, αυξήσεις που να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των καιρών και τις θέλουμε εδώ και ΤΩΡΑ! Θέλουμε πίσω τις συλλογικές μας συμβάσεις! Φτάνει πια! Δεν αντέχουμε άλλο! Η ακρίβεια μας πνίγει, είναι θηλιά στο λαιμό κάθε οικογένειας» σημείωσε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Χάρης Κυπριανίδης. Και συνέχισε: «Οι πολιτικές των επιδομάτων και των… pass απέτυχαν. Το φωνάζουμε χρόνια τώρα. Κι οι κυβερνώντες ενώ βλέπουν την εξαθλίωση στην καθημερινότητα, κλείνουν τα αυτιά τους κι επαναπαύονται στις δάφνες τους. Η σημερινή απεργία, οι σημερινές μαζικές συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, στην Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα, στην επαρχία είναι η πιο τρανή απόδειξη πως απέτυχαν! Απέτυχαν σε όλα». Ο κ. Κυπριανίδης άσκησε σκληρή κριτική κατά της διοίκησης του ΟΑΣΘ να προσφύγει στην δικαιοσύνη κατά της σημερινής απεργιακής κινητοποίησης.

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης που κατέληξε στο Διοικητήριο (πρώην υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης) όπου επιδόθηκε ψήφισμα με τα αιτήματα της σημερινής απεργίας.