Το ΕΚΘ συμπαραστάτης στον αγώνα των εργαζομένων στη "ΣΙΔΕΝΟΡ"

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τις αντεργατικές πρακτικές της εργοδοσίας της χαλυβουργίας "ΣΙΔΕΝΟΡ", η οποία με αναχρονιστικές μεθόδους επιδιώκει να απαξιώσει τους εργαζόμενους και τις προσπάθειες τους για επίλυση βασικών αιτημάτων τους, μεταξύ άλλων και τη διεκδίκηση υπογραφής ΣΣΕ.

Η εταιρία ενώ γνωρίζει τις θυσίες που έχουν κάνει ιδιαίτερα τα 8 τελευταία χρόνια οι εργαζόμενοι και το Σωματείο τους συντονισμένα για την επιχείρηση, επιλέγει μια "τακτική"  που μόνο ερωτήματα δημιουργεί. Αντί να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, προτιμά να εκβιάζει, ενώ προχωρά και σε μια άκρως καταδικαστέα κίνηση καθώς διανέμει "ατομικά ενημερωτικά" ανυπόγραφα φυλλάδια, την ώρα μάλιστα που οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.

Το ΕΚΘ στέκεται δίπλα στους εργαζόμενους και τις κινητοποιήσεις τους και ζητά από τη Διοίκηση της "ΣΙΔΕΝΟΡ" να σταματήσει τις προκλητικές και αντεργατικές πρακτικές της, να συζητήσει επί τους ουσίας με τους εκπρόσωπους των εργαζομένων και όχι με απειλές και εκβιασμούς για την επίλυση των προβλημάτων τους.

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ.