Το ΕΚΘ τιμά την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης τιμά τη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου και τα ιδανικά του πνεύματος της 17ης Νοεμβρίου του 1973 που αποτελούν επίκαιρα αιτήματα στο σήμερα, εν μέσω δυσχερών συνθηκών που δημιουργεί η πανδημία.

Έπειτα από 47 χρόνια, η εξέγερση του Πολυτεχνείου και της 17ης Νοεμβρίου συνεχίζει να μας δίνει δύναμη και να μας εμπνέει στους σημερινούς αγώνες που δίνουμε ενάντια στις πρωτοφανείς συνθήκες που καλούμαστε να διαχειριστούμε και να αντιμετωπίσουμε.

Το μήνυμα του Πολυτεχνείου είναι ηχηρό φέτος σε μια χρονιά που μας θυμίζει με τον πιο δραματικό τρόπο την ανάγκη να διατηρήσουμε ζωντανή την ελπίδα για το αύριο, να αντλήσουμε δύναμη από το χθες για τον διαφορετικό αγώνα που καλούμαστε να δώσουμε για το υπέρτατο αγαθό της ζωής και της ελευθερίας. Έναν αγώνα για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, της εργασίας, της δημόσιας παιδείας και υγείας, της ελευθερίας και της ισότητας. Απέναντι σε κάθε φαινόμενο φασισμού, ρατσισμού και μισαλλοδοξίας.

Ολιγομελής αντιπροσωπεία της διοίκησης του ΕΚΘ τιμώντας την εξέγερση του Πολυτεχνείου θα καταθέσει αύριο το πρωί της 17ης Νοεμβρίου στεφάνι στο μνημείο του Πολυτεχνείου στο χώρο του ΑΠΘ, ενώ το κτίριο του ΕΚΘ θα παραμείνει κλειστό.

 

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ.

 

(Φωτογραφία: ΑΠΕ ΜΠΕ)