Βραδιά ανέργων στο ΕΚΘ
την Τετάρτη 30/12/09 ώρα 18.30

   
  

   Φέτος για μια ακόμη χρονιά, η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης διοργανώνει την «Βραδιά των ανέργων» στην προσπάθεια της να ανακουφίσει κάπως τις γιορτινές αυτές μέρες οικογένειες μακροχρόνια ανέργων, μοιράζοντας τους δωροεπιταγές, τρόφιμα και ποτά.
   Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Δεκέμβρη 2009 ώρα 18.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΚΘ «Αβραάμ Μπεναρόγια» και κατά τη διάρκεια της η διοίκηση του ΕΚΘ θα μοιράσει σε οικογένειες μακροχρόνια ανέργων που έχουν προτείνει τα Σωματεία της δύναμης του, δωροεπιταγές, τρόφιμα και ποτά προκειμένου να τους βοηθήσει συμβολικά να περάσουν κάπως καλύτερα τις ημέρες των γιορτών.
   Τα χρήματα και τα είδη που το ΕΚΘ θα διαθέσει στους συναδέλφους ανέργους συγκεντρώθηκαν από προσφορές των Σωματείων της δύναμης του, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης των εργαζομένων, αλλά και επιχειρήσεων και πολυκαταστημάτων της πόλης μας που ανταποκρίθηκαν με ευαισθησία στο κάλεσμα της διοίκησης του ΕΚΘ.
   Η εκδήλωση αυτή που έχει καθιερωθεί ως θεσμός δεν έχει ως στόχο να λύσει το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας που φέτος με πρόσχημα και την οικονομική κρίση έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
   Η αντιμετώπιση της ανεργίας πρέπει να αποτελέσει βασικό στόχο της πολιτείας και της κυβέρνησης, με την λήψη ουσιαστικών μέτρων, που θα προστατέψουν το δικαίωμα της εργασίας.
   Η προσπάθεια του ΕΚΘ αποβλέπει στο να ευαισθητοποιήσει και άλλους φορείς αλλά και τους πολίτες της Θεσσαλονίκης για ανάλογες εκδηλώσεις αλληλεγγύης που θα προσφέρουν λίγη χαρά σε ανθρώπους που τόσο την έχουν ανάγκη.
   Η διοίκηση του ΕΚΘ αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια όλους αυτούς που συνέβαλλαν με την συνδρομή τους ώστε να συγκεντρωθούν τα χρήματα και τα είδη και να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση.

    
                                         Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΘ