Το ΕΚΘ ζητά να σταματήσει η Διοίκηση της ΕΥΑΘ την αδικία σε βάρος των πρώην εργολαβικών εργαζομένων

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης εκφράζει τη συμπαράσταση του στον αγώνα των πρώην εργολαβικών εργαζομένων στην ΕΥΑΘ, οι οποίοι στον τελευταίο πρόχειρο διαγωνισμό της εταιρείας για δίμηνες συμβάσεις κρίθηκαν επιτυχόντες, ωστόσο η πρόσληψη τους απορρίφθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο με την αιτιολογία ότι  οι εργολαβικοί εργαζόμενοι είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη για παλαιότερες εκκρεμότητες τους με την ΕΥΑΘ.

Οι οκτώ πρώην εργολαβικοί εργαζόμενοι σήμερα βρίσκονται στην ανεργία και δίνουν το δικό τους αγώνα για δικαίωση, παρόλο που ήταν εκείνοι που στα τέλη Ιουνίου είδαν τα ονόματα τους στον πίνακα των προσλήψεων όπως αναρτήθηκε από την επιτροπή επιλογής προσωπικού και που κλήθηκαν να καταθέσουν τα λοιπά δικαιολογητικά και να υπογράψουν συμβάσεις, αναμένοντας την υπογραφή του Διευθύνοντος Συμβούλου και έχοντας πάρει στα χέρια τους το πρόγραμμα εργασίας του Ιουλίου.

Οι χειρισμοί από την πλευρά της Διοίκησης της ΕΥΑΘ δημιουργούν σοβαρά ερωτήματα. Αλήθεια, ποιος αποφασίζει ότι θα «τιμωρήσει» τους εργαζόμενους γιατί τόλμησαν να ακολουθήσουν τη δικαστική οδό για να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους; Ποιος νόμος καθορίζει ότι άτομα που έχουν τα τυπικά προσόντα που απαιτούνται να συμμετάσχουν σε δημόσια προκήρυξη απορρίπτονται με αιτιολογία την διεκδίκηση των δεδουλευμένων τους;

Κανένας δεν μπορεί να παίζει με τη ζωή και την τύχη των εργαζομένων. Καλούμε τη διορισμένη από την «αριστερή» Κυβέρνηση, Διοίκηση να ανακαλέσει την απόφαση της και να δώσει πίσω την ακριβοδίκαιη λύση που αρμόζει στο θέμα.

 

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ.