ΕΚΘΕΣΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ – ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΕΚΘ -"100 Χρόνια από την ίδρυση του ΕΚΘ"- "80 Χρόνια από τα γεγονότα του Μάη του 1936" – Εγκαίνια Τρίτη 10 Μαΐου 2016, στις 18:30

Η μόνιμη έκθεση των αρχείων του εργατικού κινήματος της Θεσσαλονίκης, μέσα από ντοκουμέντα και πρωτότυπο φωτογραφικό υλικό, αποτυπώνει για πρώτη φορά τα βήματα του εργατικού κινήματος της Θεσσαλονίκης, από την ίδρυση της Φεντερασιόν το 1909, του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης το 1917 και τα γεγονότα του Μάη του 1936. Μέσα από ιστορικά τεκμήρια παρακολουθούμε τη νεώτερη περίοδο του εκδημοκρατισμού του συνδικαλιστικού κινήματος μετά τη μεταπολίτευση, φτάνοντας μέχρι τους σημερινούς εργατοϋπαλληλικούς αγώνες.

Η έκθεση του αρχειακού υλικού του Ε.Κ.Θ. θα παρουσιαστεί στο κοινό για πρώτη φορά, σε ειδική εκδήλωση την Τρίτη 10 Μαΐου 2016, στις 18:30 στην αίθουσα του ΕΚΘ, Αβραάμ Μπεναρόγια. Στα πλαίσια των εγκαινίων της μόνιμης έκθεσης, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα: "Η φυσιογνωμία του Εργατικού Κινήματος της Θεσσαλονίκης από το χθες, στο σήμερα". Οι διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί καθηγητές:

Γιώργος Αναστασιάδης, Ομότιμος Καθηγητής του ΑΠΘ,

Γιώργος Κουκουλές, Ομότιμος Καθηγητής του Παντείου Παν/μίου,

Νίκος Μαραντζίδης, Καθηγητής Πολιτικών Επιστημόνων του ΠΑΜΑΚ,

θα αποτυπώσουν μέσα από τις ομιλίες τους την ιστορική φυσιογνωμία του συνδικαλιστικού κινήματος της Θεσσαλονίκης, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην επέτειο της 9ης Μαΐου.

Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιήσει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Ιωάννης Μπουτάρης.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Θ.