Ένα ακόμα "δώρο" στους εργοδότες η επιχείρηση περιορισμού του απεργιακού δικαιώματος

Η Κυβέρνηση κινούμενη εκ διαμέτρου αντίθετα με τα μεγάλα λόγια που έλεγε προεκλογικά συνεχίζει να εφαρμόζει "τυφλά" τις απαιτήσεις των δανειστών και να υπηρετεί τα συμφέροντα των εργοδοτών. Με την επίμαχη τροπολογία για τον περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας στα πρωτοβάθμια σωματεία, που απέσυρε για να την καταθέσει σε λίγες ημέρες και πάλι, στερεί από τους εργαζόμενους το βασικό μέσο συλλογικής δράσης κλείνοντας για ακόμη μια φορά το μάτι στη σκληρή και παραβατική εργοδοσία.

Μπορεί η Κυβέρνηση να ευαγγελίζεται εδώ και χρόνια ότι θα επαναφέρει τη συλλογική προστασία των εργαζομένων, στην πραγματικότητα όμως είναι έτοιμη να δώσει ένα ακόμα "δώρο" στους εργοδότες.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης καλεί όλους τους εκπροσώπους του ελληνικού λαού στο Κοινοβούλιο να αναγνωρίσουν το δικαίωμα στην απεργία και να καταψηφίσουν οποιαδήποτε ρύθμιση.

Οι εργαζόμενοι, θα δώσουμε τη δική μας απάντηση στην απεργία της 14ης Δεκεμβρίου και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ίδια ημέρα, στις 10:30 μπροστά στο Ε.Κ.Θ. Στις βάρβαρες και αδιέξοδες πολιτικές η απάντηση μας είναι ξεκάθαρη, ενωτική και αγωνιστική.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Θ.