ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΠΡΟΣ:
– ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ,     
   ΓΕΩΡΓΙΟ ΣΤΑΘΑΚΗ

-ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ   
  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ

– ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΧΡΗΣΤΟ ΣΠΙΡΤΖΗ

Κύριοι υπουργοί,

Η κατάσταση στο ΜΕΤΡΟ της Θεσσαλονίκης βρίσκεται πλέον σε οριακό σημείο και η κυβέρνηση καλείται να αναλάβει  τις ευθύνες της.

Όπως γνωρίζετε η κοινοπραξία του έργου το τελευταίο διάστημα προχώρησε σε νέες απολύσεις εργαζομένων τόσο στον κατασκευαστικό τομέα όσο και στην αρχαιολογία. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Συνολικά από το μεγαλύτερο έργο που πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στη χώρα έχουν οδηγηθεί σε απόλυση πάνω από 900 άνθρωποι, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να απολυθούν την επόμενη Τρίτη άλλοι 80 με αποτέλεσμα να μην εκτελείται καμία εργασία, ενώ κανονικά θα έπρεπε να εργάζονται περισσότερα από 3000 άτομα στο έργο.
Ένα έργο πνοής για την πόλη έχει μετατραπεί αυτή την ώρα στο μεγαλύτερο πρόβλημά της. Καθυστερήσεις, ασυνεννοησία φορέων, εμπλοκή στη συνέχιση των εργασιών από την κατασκευάστρια εταιρία, αξιώσεις εκατομμυρίων ως αποζημίωση από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε., με τους πολίτες να μετρούν… τρύπες και τα σωματεία των εργαζομένων απολύσεις.
Με τον κίνδυνο διακοπής του έργου να είναι ορατός πλέον όσο ποτέ άλλοτε σας καλούμε να αναλάβετε τις ευθύνες που σας αναλογούν έναντι των Θεσσαλονικέων και των εργαζομένων. Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης στηρίζει τις δίκαιες κινητοποιήσεις των Σωματείων Εργαζομένων στο Μετρό της Θεσσαλονίκης, όπως επίσης και όλες εκείνες τις προσπάθειες των φορέων της Βόρειας Ελλάδας που έχουν ως σκοπό να μην "τιναχτεί" αυτό στον αέρα με μεγάλες και ανυπολόγιστες συνέπειες για την ίδια την πόλη και την οικονομία της.
Κατόπιν όλων των παραπάνω, ως διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου από κοινού με το "Σωματείο Εργαζομένων στο Μετρό Θεσσαλονίκης" και το "Σωματείο Εργαζομένων Μετρό Θεσσαλονίκης στον Κατασκευαστικό Τομέα" ζητούμε την πραγματοποίηση συνάντησης άμεσα μαζί σας, με σκοπό την εξεύρεση ρεαλιστικής λύσης, τόσο για την πορεία του έργου όσο και για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας σε αυτό και την επιστροφή των απολυμένων με εξασφάλιση όλων των εργασιακών τους δικαιωμάτων.
 
 
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Θ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΣΑΡΑΜΠΟΥΛΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΥΠΡΙΑΝΙΔΗΣ ΧΑΡΗΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΤΕΤΣΙΚΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ