Προς το Διοικητη του Ο.Α.Ε.Δ., κ. Ηλία Κικίλια
Αξιότιμε κ. Διοικητά,
          Όπως γνωρίζετε εγκρίθηκε και βρίσκεται στο στάδιο υλοποίησης το ολοκληρωμένο πρόγραμμα του Ο.Α.Ε.Δ. για την επιδότηση απασχόλησης 680απολυμένων από τις επιχειρήσεις “ΤΕΧΑΠΡΕΤ Α.Ε.”, “ΜΑΧΙΜ ΠΕΡΤΣΙΝΙΔΗΣ Α.Ε.”, “ROBERTO A.B.E.E.”, “ΝΟΒΑ ΚΝΙΤ Α.Ε.”, “BELLE A.E.”, “ΠAΚ. ΚΕΝΤAΠΟΤΖΙΔΗ Α.Ε. ”, “ΕΥΡΩΒΑΦΗ Α.Ε.”, “EUROHOUSE A.E.”, “ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ Α.Ε.” μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών. Ένα πρόγραμμα που δίνει προσωρινά διέξοδο σε μεγάλη μερίδα ανέργων του νομού Θεσσαλονίκης που βρέθηκαν ομαδικά στην ανεργία έπειτα από πτώχευση ή διακοπή της λειτουργίας των εργοστασίων που απασχολούνταν.
           Με την επιστολή μας αυτή ζητάμε να ενταχθούν στο παραπάνω πρόγραμμα και οι 40 εργαζόμενοι της εταιρείας “ΚΟΥΝΣΤΟΦ Α.Ε.” που βιώνουν το δικό τους Γολγοθά.
Σήμερα, έπειτα από ένα χρόνο επίσχεσης και ένα χρόνο στο ταμείο του Ο.Α.Ε.Δ., οι εργαζόμενοι στην εταιρεία πλαστικών κουφωμάτων που έβαλε λουκέτο, συμπληρώνουν δυο χρόνια ανεργίας και η ανάγκη για επιστροφή στην αγορά εργασίας είναι επιτακτική για τους ίδιους και τις οικογένειες τους.
          Το πράσινο φως για την ένταξη των εργαζομένων στο παραπάνω πρόγραμμα του Ο.Α.Ε.Δ. θα πρέπει να δοθεί άμεσα από εσάς, δίνοντας έστω και πρόσκαιρα την ανακούφιση σε μια παρακμάζουσα εργασιακή Θεσσαλονίκη.
                                                        
                                       Για τη Διοίκηση του Ε.Κ.Θ
                                       Ο Πρόεδρος                    Η Αν. Γραμματέας
                                Π. Τσαραμπουλίδης              Δ. Χαραλαμπίδου