ΠΡΟΣ την Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, κ. Άννα Διαμαντοπούλου
Κυρία Υπουργέ,
        Γνωρίζετε την εξωδικαστική συμφωνία της χώρας μας με την εταιρεία SIEMENS που εκτός των άλλων προβλέπει και τη δημιουργία ενός νέου εργοστασίου στην Ελλάδα και την επένδυση των 60 εκατομμυρίων ευρώ που αναμένεται να δημιουργήσει 700 νέες θέσεις εργασίας. Μια επένδυση που κρίνεται επιβεβλημένο να χωροθετηθεί στη Θεσσαλονίκη, στην πόλη όπου λειτουργούσε το εργοστάσιο της η εταιρεία έως το 2008, την χρονιά που αποφάσισε να βάλει λουκέτο παρά την υψηλή  κερδοφορία της.
        Με δεδομένο το τεράστιο πρόβλημα ανεργίας που μαστίζει την πόλη, θεωρούμε οτι είναι μεγάλη αναγκαιότητα η επένδυση αυτή να γίνει στη Θεσσαλονίκη και να απασχοληθούν οι 228 απολυμένοι του εργοστασίου. Εργαζόμενοι με σπάνια για τα ελληνικά δεδομένα κατάρτιση και εξειδίκευση που οδηγήθηκαν στην ανεργία, χωρίς τρία χρόνια αργότερα να μπορέσουν να βγουν απ’ αυτήν.
      Γνωρίζοντας πως το θέμα βρίσκεται στο πρώιμο στάδιο διερεύνησης της χωροθέτησης της επένδυσης και πως τώρα κρίνεται απαραίτητη η ανάληψη πρωτοβουλιών για την υλοποίηση του έργου στην πόλη της Θεσσαλονίκης, υπήρξε συνάντηση ανάμεσα στον Πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου και   αντιπροσωπείας πρώην εργαζομένων, με τον Γερμανό Πρόξενο κ. Wolfgang Ηoelscher – Οbermaier, ο οποίος άκουσε με μεγάλο ενδιαφέρον τις προτάσεις μας και δεσμεύτηκε να προωθήσει αρμοδίως το αιτημά μας. 
        Για το λόγο αυτό ζητάμε να οριστεί άμεσα συνάντηση μ'εσας προκειμένου να σας θέσουμε δια ζώσης τις απόψεις μας στο συγκεκριμένο ζήτημα.
                                                  
                                                  Με τιμή
                                       Ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Θ
                                                     Π. Τσαραμπουλίδης