Κύριοι Υπουργοί,

τους τελευταίους μήνες η ελληνική κοινωνία γίνεται μάρτυρας μιας ασύλληπτης ανθρώπινης δοκιμασίας, με τους χιλιάδες πρόσφυγες να έχουν κατακλύσει την Ειδομένη και τα κέντρα προσφύγων της χώρας, ελπίζοντας οι Ευρωπαίοι να αναθεωρήσουν την αδιάλλακτη, σκληρή και απάνθρωπη στάση τους, να ανοίξουν τα σύνορα και οι ίδιοι να φτάσουν στον προορισμό τους, σε κάποια ασφαλή χώρα της Κεντρικής Ευρώπης.

Σε όλη αυτή την κατάσταση η χώρα μας προσπαθεί να διαχειριστεί το μεγάλο πρόβλημα της στέγασης και σίτισης αυτών των ανθρώπων. Η εικόνα ολόκληρων οικογενειών μέσα στις λάσπες της Ειδομένης και η διαμονή τους στα κέντρα προσφύγων που πρόχειρα έχουν στηθεί, δεν αποτελεί παρά μια εικόνα που όλου μας θλίβει.

Ερωτήματα για την διαχείριση του προβλήματος και την ανάληψη των ευθυνών αυτής της κατάστασης ζητούν απαντήσεις, την ώρα που επιτακτική είναι η ανάγκη για ουσιαστική λύση στο πρόβλημα της στέγασης αυτών των ανθρώπων.

Οι χώροι δεν επαρκούν και το ΕΚΘ προτείνει να χρησιμοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα κτίρια, στρατόπεδα, δημόσιοι χώροι και κλειστά εργοστάσια προκειμένου να φιλοξενήσουν συντονισμένα αυτούς τους ανθρώπους, σε αξιοπρεπείς συνθήκες και μέσα σε ασφαλές περιβάλλον να μπει ένα τέλος στις σκηνές της Ειδομένης.

Το Ε.Κ.Θ. μαζί με όλους τους εργαζόμενους, ζητάμε τη διεκδίκηση μιας μόνιμης και δίκαιης λύσης για όλους αυτούς τους ανθρώπους, που οι πόλεμοι και οι ανταγωνισμοί των μεγάλων καπιταλιστικών συμφερόντων του πλανήτη, τους έσπρωξαν στην προσφυγιά και τη δυστυχία.

Για τη Διοίκηση του Ε.Κ.Θ.,

                     Ο Πρόεδρος                                  Ο Αναπληρωτής Γραμματέας

Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης                      Αναστάσιος Αραμπατζής