Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ. τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ. τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης τιμά τις γυναίκες του σήμερα και δεν ξεχνά τον ιστορικό ρόλο τους στους συνδικαλιστικούς, εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες. Ήταν τότε, το Μάρτιο του 1857 που οι υφάντρες και οι ραπτεργάτριες της Νέας Υόρκης, βγήκαν στους δρόμους διεκδικώντας ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και αξιοπρεπές μεροκάματο. Οι αγώνες αυτών των γυναικών συνεχίζουν να εμπνέουν όλες τις γυναίκες του σήμερα, καθώς και το σύνολο των εργαζομένων.

Το ΕΚΘ στηρίζει τον δίκαιο και διαχρονικό αγώνα όλων των γυναικών για ισότητα στην εργασία και τη ζωή. Τα αιτήματα των εργαζομένων γυναικών για ίσες επαγγελματικές ευκαιρίες, ίσες ευκαιρίες ανέλιξης, ίσες αμοιβές, καλές συνθήκες εργασίας, εξάλειψη των στερεοτύπων παραμένουν διαχρονικά, στην πρώτη γραμμή του αγώνα.

Ενώνουμε τις φωνές μας και αγωνιζόμαστε μαζί με την εργαζόμενη, την άνεργη, τη συνταξιούχο, την μητέρα, την μετανάστρια, την πρόσφυγα. Στην χώρα μας η δεκαετής οικονομική κρίση και η υγειονομική κρίση που την διαδέχτηκε φέρνει τις γυναίκες ξανά στις πρώτες θέσεις της ανεργίας, της αβεβαιότητας, της καταπάτησης βασικών και κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων. Την περίοδο της πανδημίας δε, αυξάνονται παγκοσμίως ανησυχητικά τα περιστατικά έμφυλης και οικογενειακής βίας και επιθετικών συμπεριφορών που έρχονται να προστεθούν στην μακρά λίστα των αιτημάτων για ισότητα.

Οι γυναίκες ακόμα και σήμερα υποαπασχολούνται, υπο αμείβονται, απειλούνται με απόλυση αν αναπτύξουν συνδικαλιστική δράση, αν κάνουν οικογένεια ή ακόμα και αν διεκδικήσουν μια εξέλιξη στο εργασιακό τους περιβάλλον.

Η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και καλεί όλους τους εργαζόμενους, γυναίκες και άνδρες, να δώσουν μαζί τη μάχη για ουσιαστική ισότητα.

Ο αγώνας είναι κοινός και διαρκής.

 

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ.