Καταγγελία Ε.Κ.Θ. για εκδικητική απόλυση εργαζομένου στη «Βιοδιάγνωση»

Καταγγελία Ε.Κ.Θ. για εκδικητική απόλυση εργαζομένου στη «Βιοδιάγνωση»

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την ιδιοκτησία του ομίλου «Βιοδιάγνωση» για την απόλυση εργαζομένου και πιο συγκεκριμένα του προέδρου του Κλαδικού Σωματείου των Ιδιωτικών Κλινικών.

Ο εργαζόμενος απολύθηκε εκδικητικά και διώκεται για τη συνδικαλιστική του δράση στις πρόσφατες μαζικές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για την τραγωδία στα Τέμπη.

Η δε, αιτιολογία από πλευράς ιδιοκτησίας πως η απόλυση έγινε για λόγους περικοπής προσωπικού, λόγω «οικονομικών δυσχερειών» δεν τεκμηριώνεται δεδομένου ότι ο κλάδος των ιδιωτικών κλινικών και διαγνωστικών κέντρων ενισχύθηκε από το κράτος την περίοδο της πανδημίας.

Καλούμε την ιδιοκτησία της «Βιοδιάγνωση» να ανακαλέσει την εκδικητική απόλυση του συνδικαλιστή συναδέλφου, απόλυση που έχει ως αποκλειστικό σκοπό να τρομοκρατήσει και να εκφοβίσει τους εργαζόμενους. Η συνδικαλιστική δράση είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων των εργαζομένων. Επίσης, καλούμε την επιχείρηση να σταματήσει τις μετακινήσεις του υπόλοιπου προσωπικού, ώστε να καλύψει τα κενά από την υποστελέχωση, οδηγώντας σε περαιτέρω εντατικοποίηση της εργασίας.

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ.