Να ανακληθούν οι απολύσεις των εργαζομένων στη "SKYSERV"

Η εταιρία "SKYSESRV" έχει προχωρήσει το τελευταίο διάστημα σε ένα πρωτοφανές εργασιακό πογκρόμ κατά των εργαζομένων της στο Αεροδρόμιο Μακεδονία, προκειμένου να απαλλαγεί στοχευμένα από τους "ανεπιθύμητους" εργαζόμενους της που είναι δραστήρια μέλη του Σωματείου Εργαζομένων του Αεροδρομίου "Μακεδονία" και να καταφέρει να επιβάλει τεράστιες μειώσεις στις αποδοχές των υπόλοιπων εργαζομένων της.

Η εταιρία που στις αρχές του χρόνου προχώρησε αναίτια σε απολύσεις εργαζομένων τη στιγμή μάλιστα που υπήρχε αύξηση του φόρτου εργασίας, συνέχισε κατά τη διάρκεια της χρονιάς με την τρομοκράτηση των εργαζομένων της, πως αν δεν δεχθούν την δραματική μείωση των αποδοχών τους (έως και 40%) στα όρια του ελάχιστου μισθού, θα χάσουν τη δουλειά τους. Έτσι, υπό το καθεστώς αυτό της τρομοκρατίας και απειλής για απόλυση και λόγω ανάγκης, πολλοί εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να υποκύψουν στον εκβιασμό αυτό, ενώ όσοι δεν αποδέχθηκαν τις μειώσεις απολύθηκαν παραδειγματικά και άμεσα με δικαστικούς επιμελητές που έφεραν τις απολύσεις στα σπίτια τους.

Τελευταίο κύμα απολύσεων, πριν από λίγες ημέρες, όπου η εταιρία αποφάσισε να οδηγήσει και άλλους εργαζόμενους στην ανεργία, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των απολυμένων στους 15. Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια εταιρεία που αυξάνει την κερδοφορία της και τον όγκο δουλειά της και κάνει νέες προσλήψεις εργαζομένων ακόμα και με μηνιαίες συμβάσεις (!) ενώ αναγκάζει τους εργαζόμενους της να απασχολούνται αναρίθμητες υπερωρίες και στα ρεπό τους, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης καλεί την "SKYSERV" να προχωρήσει στην ανάκληση όλων των απολύσεων, να εγκαταλείψει τις αντεργατικές πρακτικές της που οδηγούν στην ανεργία και την ανασφάλεια τους εργαζόμενους της αλλά και τους εξωθεί στα άκρα αναγκάζοντας τους να εργάζονται πολλαπλάσιες ώρες από τις προβλεπόμενες. Η εταιρία θα πρέπει να αναθεωρήσει τη συμπεριφορά της απέναντι στους εργαζόμενους της τηρώντας την εργατική νομοθεσία και να γνωρίζει πως θα μας βρει με κάθε τρόπο απέναντι της σε κάθε κίνηση της που δημιουργεί ανέργους, εκφοβίζει και τρομοκρατεί τους εργαζόμενους της.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Θ.