Να σταματήσει ΤΩΡΑ η απαξίωση του ΟΛΘ και ο εμπαιγμός των εργαζομένων

Η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης εκφράζει τη συμπαράσταση της στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν οι χειριστές- οδηγοί μηχανημάτων στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι αποφάσισαν την αποχή τους από τις υπερωρίες για όλη την εβδομάδα που διανύουμε λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί.

Η επιχειρούμενη πώληση του ΟΛΘ Α.Ε. έχει ως αποτέλεσμα τη σκόπιμη απαξίωση του λιμανιού αλλά και την εξάντληση των εργαζομένων σ’ αυτό. Όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στη λειτουργία του λιμανιού που οφείλεται στην αδιαφορία των κυβερνώντων και των διοικήσεων του ΟΛΘ που τους αναγκάζει να εργάζονται καθημερινά σε τριτοκοσμικές συνθήκες.

Οι τελευταίες προσλήψεις προσωπικού έγιναν πριν από 10 χρόνια (!) με αποτέλεσμα σήμερα, οι εργαζόμενοι να δίνουν μάχη με τις δυνάμεις τους για να ανταποκριθούν στα 350.000 container και τα εκατομμύρια των τόνων χύμα φορτίου που περνούν από τα χέρια τους στο συμβατικό λιμένα.

Το Ε.Κ.Θ. ζητά από την Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και από τη Διοίκηση του ΟΛΘ να σταματήσει ΤΩΡΑ τον εμπαιγμό και την απαξίωση των εργαζομένων και να δώσει τη λύση που υποσχέθηκε στους εργαζόμενους για την προώθηση προσλήψεων προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ.

 

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ.