Να σταματήσουν οι έμμεσες απειλές προς τους εργαζόμενους στην Εγνατία Οδό

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων της Εγνατίας Οδού Α.Ε. και καταγγέλλει τα εκβιαστικά διλήμματα που το υπουργείο Υποδομών δια στόματος του ίδιου του Υπουργού, θέτει στους εργαζόμενους προκειμένου να σταματήσουν τις νόμιμες και δίκαιες απεργιακές κινητοποιήσεις τους, διαμαρτυρόμενοι για την κατασκευή σταθμών διοδίων στη Θεσσαλονίκη και στην Ασπροβάλτα, επί της Εγνατίας Οδού.

Ο αρμόδιος Υπουργός κ. Σπίρτζης στη συνάντηση που είχε με τους εργαζόμενους προχώρησε σε μια δίχως προηγούμενο κίνηση απειλώντας τους ουσιαστικά πως αν δεν σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους θα μεταφέρει τις αρμοδιότητες τους που αφορούν τους διαγωνισμούς, την κατασκευή και τη διαχείριση λειτουργίας των σταθμών διοδίων της Εγνατίας οδού, στο Υπουργείο Υποδομών, απαξιώνοντας ουσιαστικά τη μοναδική Τεχνική Εταιρεία Δημόσιου χαρακτήρα που δραστηριοποιείται στη Βόρεια Ελλάδα.

Οι κινήσεις του υπουργού Υποδομών εκτός από λανθασμένες είναι και επικίνδυνες καθώς θέτουν σε αβεβαιότητα τους εργαζόμενους, σε μια περίοδο που δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες απώλειες θέσεων εργασίας, για μεγαλύτερη ανεργία και ανασφάλεια στον εργασιακό τομέα.

Το Ε.Κ.Θ. στέκεται δίπλα στους εργαζόμενους στην Εγνατία Οδό που με τον αγώνα τους αξιώνουν λύσεις στις δίκαιες διεκδικήσεις τους.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΘ